Sutomore / - FOTO: MAPIO.NET
30/01/2023 u 14:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Sutomoru se gradi hotel sa pet zvjezdica, otvara se 400 novih radnih mjesta

To će značiti novu vrijednost za ovaj kraj, ali i cjelokupnu turističku ponudu naše države, kazao je Abazović

U Sutomoru će se izgraditi luksuzni hotela sa pet zvjezdica "Rixos" i biće otvoreno 400 novih radnih mjesta, saopštila je Vlada. 

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović sastali su se danas sa predstavnicima kompanija Akor (Accor) i Iberostar u vezi sa ovim projektom.

image
- FOTO: VLADA CG

Predstavnici Accora i investitora upoznali su predsjednika Vlade sa detaljima ovog luksuznog hotela i naglasili svoju posvećenost Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji, ukazujući da su prepoznali napore Vlade u privlačenju svjetskih hotelskih brendova i investitora.

Akor grupacija je broj tri u hotelskoj branši u svijetu i u svom portfoliju ima neke od najuspješnijih i najprepoznatljivih hotelskih brendova.

Predstavnici Akora su naglasili da je snaga njihove kompanije u distribuciji, tako da njihovo prisustvo otvara našoj zemlji pristup ogromnom broju turista koji su njihovi lojalni klijenti.

Abazović je naglasio Vlade da investitoru (Iberostar) i predstavnicima grupacije Akor bude na raspolaganju sa ciljem prevazilaženja svih barijera kako bi se pomenuti hotel otvorio za ljetnju turističku sezonu 2024. godine.

- Zadovoljan sam što će Sutomore i Bar dobiti renomirani hotel sa pet zvjezdica. To će značiti novu vrijednost za taj kraj, ali i cjelokupnu turističku ponudu naše države - zaključio je on. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 04:22