Photo by luka.jpg on Unsplash
23/07/2021 u 18:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

НВО Угоститељи најавили бојкот, власници дискотека блокирали кружни ток у Будви

Они су навели да су ноћни клубови били најдуже затворени и да је успјешна љетња туристичка сезона једина нада да они опстану

Обустава рада ноћних клубова у јеку сезоне је непромишљена одлука, оцијенили су из невладине организације (НВО) “Угоститељи Црне Горе”, јавља агенција МИНА.

Из те НВО су навели да доношење мјера у циљу сузбијања ширења вируса КОВИД 19, које укључује ограничавање рада угоститељских објеката, у овом тренутку може имати далекосежне посљедице по економски опоравак и доводи у питање опстанак многих угоститељских објеката.

-Доношење мјера које предвиђају привремену забрану рада дискотека, диско клубова/барова и ноћних клубова/барова, на отвореном и у затвореном простору у врхунцу сезоне је непромишљена одлука која дискриминише поједине угоститеље- поручили су Угоститељи.

Они су навели да су ноћни клубови били најдуже затворени и да је успјешна љетња туристичка сезона једина нада да они опстану.

Блокада кружног тока у Будви

Власници појединих ноћних клубова и дискотека у Будви, заједно са групом грађана, окупили су се на кружном току, на уласку у Будву. Они су на неколико минута блокирали саобраћај у знак протеста због нових епидемиолошких мјера. На лице мјеста били су присутни и припадници ЦБ Будва. Најавили су могућност окупљања и у будућем периоду ако се не прихвате њихови захтјеви.

Та одлука, како су казали, доводи у питање егзистенцију запослених у том сектору, али и њихових породица.

-Нажалост, Влада не показује емпатију према овим групама људи, од којих се многи налазе на рубу егзистенције, и непромишљено најављује обуставу рада. Овако неодговоран став и ад хоц одлуке не могу бити добре за финансијску стабилност, али ни за даљи развој епидемиолошке ситуције- наводи се у саопштењу.

Из те НВО су казали да разумију неизвјесност епидемиолошке ситуације и забриност у погледу погоршања тренутне ситуације, која је, како су навели, дијелом проузрокована и због непоштовања мјера унутар појединих угоститељских објеката.

Они су напоменули да је велики прилив туриста онемогућио и угоститеље да несметано контролишу поштовање мјера и скренули пажњу да овакве одлуке стављају у дискриминаторски положај одређене угоститеље, и да Влада мора прекинути са таквим понашањем.

-Сходно великом броју упита и жалби које смо добили по питању најављених мјера, можемо закључити да ће многи угоститељи бојкотовати тренутне мјере, а у случају да се оне продуже, да ће доћи и до масовних протеста, који могу знатно погоршати епидемиолошку ситуацију, а и угрозити турстичку сезону- каже се у саопштењу.

Из те НВО су рекли да се надају да ће надлежне институције схватити озбиљност ситуације и показати озбиљност, и пронаћи одређени модел који би омогућио рад свих угоститељских објеката уз поштовање епидемиолошких мјера.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:08