/ илустрација - фото: Портал Дан
02/07/2021 u 08:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Украјинци препознају Црну Гору као љетњу и зимску дестинацију

Отправница послова у Амбасади Украјине Наталија Фијалка казала је да је задовољна досадашњом сарадњом са НТО

Украјинци Црну Гору препознају не само као љетњу већ и зимску дестинацију, о чему најбоље говори интересовање гостију и попуњеност летова током зимских мјесеци, саопштила је отправница послова у Амбасади Украјине Наталија Фијалка.

Она је на састанку са директорицом Националне туристичке организације, Аном Трипковић Марковић, казала да је изузетно задовољна досадашњом сарадњом са НТО.

Из НТО-а су казали да је тема састанка била унапређење сарадње у области туризма између Црне Горе и Украјине.

Трипковић Марковић је саопштила да се Црна Гора у претходном периоду у значајној мјери окренула тржишту Украјине, са којег се биљежи све већи број долазака туриста.

- Украјина представља важно емитивно тржиште за Црну Гору и у том смислу НТО у континуитету реализује промотивне активности на овом тржишту- навела је Трипковић Марковић.

Она је подсјетила да су у претходном периоду учествовали на међународном сајму туризма Уитт који се одржао у Кијеву, а били су домаћини и бројним телевизијским екипама које су имале прилику да се упознају са туристичком понудом Црне Горе и да своје утиске пренесу грађанима Украјине.

Трипковић Марковић се посебно осврнула на одличну авио-повезаност двије земље, имајући у виду да је неколико украјинских авио-компанија увело директне линије ка Црној Гори.

На састанку је било ријечи и о могућностима будуће сарадње у дијелу развоја нових дигиталних апликација, које би обухватале туристичке садржаје на украјинском језику.

Саговорнице су се сагласиле да постоји простор за унапређење сарадње кроз рецептивни и емитивни туризам, са фокусом на посјету религијским мјестима, чиме би се дугорочно одржале успостављене авио-линије између двије државе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:32