/ - Фото: илустрација
18/05/2022 u 21:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Улцињ домаћин симпозијума ревизорске професије

Учесници симпозиjума биће представници рачуноводствене и ревизорске струке из Црне Горе и региона,

Симпозијум Рачуновођа и ревизора Црне Горе биће одржан од 26. до 28. маjа у Улцињу, у организациjи Института сертификованих рачуновођа Црне Горе (ИСРЦГ) и Економског факултета УЦГ.

Тема овогодишњег симпозиjума "Улога рачуноводствено/ревизорске професиjе у функциjи jавног интереса" изазвала jе велику пажњу и интересовање, како рачуноводствене/ревизорске професиjе, тако и академске заjеднице.

У току тродневног траjања, биће представљено више стручних/научних тема кроз презентациjе од стране предавача из Црне Горе и региона и представника међународних институциjа, Међународне федерациjе рачуновођа (ИФАЦ), Европске федерациjе рачуновођа (АЕ) и Европске федерациjе рачуновођа за мале и средње праксе (ЕФАА).

Планирани панели и округли столови, на теме коjе jе црногорска рачуноводствена и ревизорска струка препознала као релевантне и актуелне, везани су за примjену нових МРС/МСФИ, превенциjу и откривање злоупотреба у финансиjским институциjама, значаj фискалне политике у очувању jавног интереса, као и за актуелни тренутак у рачуноводствено/ревизорскоj професиjи у Црноj Гори и изазове и начине њиховог превладавања.

Учесници симпозиjума биће представници рачуноводствене и ревизорске струке из Црне Горе и региона, као и еминентни представници академске заjеднице, jавног сектора, банкарског и реалног сектора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:57