/ - FOTO: VLADA CG
31/03/2023 u 15:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ulcinj: Postavljen kamen temeljac za novu vodovodnu i kanalizacionu mrežu

Predstavnik izvođača radova rekao je da će oni biti obavljeni u predviđenom roku i na kvalitetan način

Na ulcinjskoj maloj skeli, na rtu Đerane, danas je svečano obilježen početak radova na projektu rekonstrukcije i izgradnje vodovodnog i kanalizacionog sistema u opštini Ulcinj.

image
- FOTO: VLADA CG

Riječ je o projektu Vlade Crne Gore i Opštine Ulcinj u vrijednosti od preko 20 miliona eura, koji će biti finansiran preko njemačke KFW banke.

- Na svečanoj ceremoniji govorili su predsjednik Vlade, dr Dritan Abazović, ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ana Novaković Đurović, šef odsjeka za saradnju delegacije EU u CG, Yngve Engstorm, njemački ambassador u Crnoj Gori, Peter Felten, direktor kompanije “Jedinstvo”, koja je izvođač radova, Mića Mićić, kao i domaćin, predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari- navodi se u saopštenju.

image
- FOTO: VLADA CG

Svi su se oni saglasili da Ulcinj realizacijom ovog kapitalnog projekta ulazi u novu fazu razvoja, odnosno da se tek sada stvaraju neophodni preduslovi za velike investicije u ulcinjski turizam, prije svega na Velikoj plaži i Adi.

image
- FOTO: VLADA CG

- Posebno se ističe da će to za posljedicu imati nov odnos prema jedinstvenim ljepotama ove opštine i njenim ekološkim problemima, što će poboljšati kvalitet života građana/ki i Ulcinj učiniti još poželjnijom destinacijom za sve goste i posjetioce- navodi se u saopštenju.

Predstavnik izvođača radova rekao je da će oni biti obavljeni u predviđenom roku i na kvalitetan način.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. jun 2023 14:28