Експо 2020 Дубаи / - Министарство
02/02/2022 u 12:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Умјесто предсједника или премијера, делегацију Црне Горе у Дубаију предводи министар

Оваква евентуална одлука Владе може да се претвори у дипломатски скандал, јер када је дан неке државе домаћини очекују да ту државу представљају предсједник, премијер или потпредсједник Владе, уколико је премијер спријечен

Влада Црне Горе је за данашњу сједницу припремила Платформу за учешће наше делегације на Дану Црне Горе на Expo Dubai 2020, 6. фебруар, a делегацију ће предводити министар економског развоја Јаков Милатовић, сазнаје портал Дана из извора из Владе Црне Горе.

И ова евентуална одлука Владе може да се претвори у дипломатски скандал, јер када је дан неке државе домаћини очекују да ту државу представљају предсједник, премијер или потпредсједник Владе, ако је премијер спријечен. Слање министра и његових сарадника на овако начајну манифестацију може погоршати односе Црне Горе и земље домаћина Уједињених Арапских Емирата. Интересантно је да нису предвиђени, као чланови делегације, ни представници Министарства вањских послова, што се у оваквим ситуацијама подразумијева, а уз вођу делегације министра Милатовића биће само његови сарадници из министарства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

09. maj 2024 03:19