/ VLADIMIR JOKOVIć
03/10/2022 u 14:40 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Unapređenje saradnje Minisitarstva poljoprivrede i Organizacije za hranu UN

Tokom sastanka predstavljeni su planirani ciljevi ove međunarodne organizacije, rezultati postignuti na nivou teritorije Crne Gore, kao i Programski okvir za period 2023- 2027. godine

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković sa saradnicima, održao je sastanak sa zamjenikom regionalnog predstavnika Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO), gospodinom Nabilom Gangijem.

Tokom sastanka predstavljeni su planirani ciljevi ove međunarodne organizacije, rezultati postignuti na nivou teritorije Crne Gore, kao i Programski okvir za period 2023- 2027. godine. Razmotrene su oblasti u kojima Crna Gora može da računa na podršku FAO u narednom periodu. Tokom susreta je dogovoreno intenziviranje edukativnih i promotivnih aktivnosti, kao i uspostavljanje prioriteta buduće saradnje.

- Na sastanku je potpisan predajni sporazum povodom uspješnog okončanja projekta „Unapređenje tehničkih kapaciteta za uspostavljanje FADN sistema u Crnoj Gori 2019-2021.godine“. FADN sistem omogućava praćenje poslovnih promjena na poljoprivrednim gazdinstvima tokom godine, što poljoprivrednim proizvođačima omogućava da uspješnije rukovode svojim poslovanjem a kreatorima poljoprivredne politike pruža mogućnost da ocijene efekte sprovedenih mjera- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:25