/ - фото: Привредна комора
19/10/2021 u 15:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Унаприједити привредну сарадњу са Луксембургом

На састанку в.д. предсједнице Привредне коморе Нине Дракић и амбасадора Луксембурга, Филипа Донкела разматрани су сви аспекти економске сарадње двије земље

На састанку в.д. предсједнице Привредне коморе Нине Дракић и амбасадора Луксембурга, Филипа Донкела  разматрани су сви аспекти економске сарадње двије земље, гдје је указано да постоји значајан простор за њено унапређење.

Саговорници су се сагласили да би се интензивнија привредна сарадња Црне Горе и Луксембурга  позитивно одразила на робну размјену између двије државе, која је сада на симболичном нивоу као и инвестиције.

Дракић је амбасадору представила дјелокруг рада Привредне коморе као институционалног партнера доносиоцима одлука, истичући бројне активности Коморе у правцу унапређења пословног амбијента, затим унапређењу образовног система, те промоцији црногорских компанија.

Донкел је указао на потребу још снажнијег повезивања комора двије земље, како би својим ефикасним дјеловањем допринијеле јачању привредне сарадње.

- Сматрам да је врло важно организовати званичну посјету делегације Црне Горе, заједно са представницима привреде, како би се изнашли модалитети сарадње и препознали сектори у којима је могуће остварити најбољу повезаност - казао је амбасадор, истичући да је Црна Гора прелијепа земља са пуно потенцијала и има све предиспозијције да крене напријед и учини живот њених грађана бољим.

На крају, размотрена је могућност организације пословног форума двије земље, током којег би се представили инвестициони потенцијали и могућности партнерства на конкретним пословним пројектима.

У раду састанка учествовали су и Јелена Аџић, самостална савјетница у Сектору за међународну сарадњу ПКЦГ и Тамара Бијелић, савјетница у Министарству вањских послова. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 18:11