/ foto- IVAN PETROVIC-IPE
06/04/2023 u 15:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uniprom podnio krivičnu prijavu protiv Ane Novaković Đurović, Draška i Radovana Boljevića

Kako se navodi u tužbi, prijavljena lica su nanijela štetu operateru "Uniprom“ u iznosu od preko tri miliona eura

Kompanija Uniprom iz Nikšića, podnijela je krivičnu prijavu protiv Ane Novaković Đurović, ministarke ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Draška Boljevića, Izvršnog direktora Fonda za zaštitu životne sredine, tzv. EKO-FOND I Radovana Boljevića, sekretara Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Oni su, kako se navodi u tužbi, početkom 2023. godine donijeli Odluku da se D.O.O. “Uniprom” Nikšić ne dodijele emisioni krediti za 2022. godinu, koji mu pripadaju, a koja je sačinjena zajedničkim djelovanjem prijavljenih sa utvrđenim ciljem i ostvarenom posledicom pričinjavanja štete podnosiocu prijave u iznosu preko tri miliona eura.

- Kako se navodi u tužbi, prijavljena lica su nanijela štetu operateru „UNIPROM“ u iznosu od preko tri miliona eura, postupajući sa direktnim umišljajem i zloupotrebom svojih ovlašćenja, pa su se u njihovim radnjama stekla sva obilježja krivičnog djela i to njegovog kvalifikovanog oblika kako je dato na početku ove prijave, dodaju iz ove kompanije.

U dodatku dostavljamo skeniranu Krivičnu prijavu, kao i Izvještaj ovlašćenog verifikatora iz EU o verifikaciji podataka o aktivnosti proizvodnje za 2021. i 2022. godinu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 16:49