Раде Милошевић / - УПЦ
06/06/2022 u 09:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УПЦ објавила Црну листу пореских обвезника, предњаче "Планатаже"

На првом мјесту су „13 јул - Плантаже“, слиједе „Жељезнички превоз Црне Горе“, „Одржавање жељезничких возних средстава“, „Жељезничка инфраструктура Црне Горе“, АД за хотелијерство и туризам „Вектра Бока“...

Нови менаџмент Управе прихода и царина Црне Горе (УПЦ) примјеном превентивних и казнених мјера, неселективним и систематичним приступом, те предузимањем законом предвиђених поступака доприноси повећању степена фискалне дисциплине и наплате буџетских прихода, односно предузима активности у настојању да не дозволи раст пореског дуга, саопштено је из Управе.

У складу са Уредбом о условима и критеријумима објављивања листе пореских дужника ("Сл. лист Црне Горе", бр. 075/21 од 08.07.2021.) УПЦ је објавила  Црну листу на којој се налазе имена пореских обвезника са највећим износом пореског дуга са пресјеком на дан 30.април текуће године.

- Листа садржи 50 највећих пореских дужника који не измирују обавезе по основу пореза и доприноса из и на лична примања, 200 највећих пореских дужника по осталим пореским облицима  и 100 највећих пореских  дужника за које је покренут  стечајних поступак.

На листи дужника који не измирују обавезе по основу пореза и доприноса из и на лична примања по висини дуга на првом мјесту су „13 јул - Плантаже“, слиједе „Жељезнички превоз Црне Горе“, „Одржавање жељезничких возних средстава“, „Жељезничка инфраструктура Црне Горе“, АД за хотелијерство и туризам „Вектра Бока“ - наводи се у саопштењу.

Како наводе, на листи 200 највећих пореских дужника највећи је предузеће "Spic ronghe international (Монтенегро) limited. Друга фирма на листи је "Вектра Јакић, затим, "Технопут“, „Аеродроми Црне Горе“, "Binex“.

- На листи дужника у стечају на првом мјесту је „Монтенегроерлајнз“, слиједе „Пантомаркет“, „Радоје Дакић“, „Рудници боксита“, „Завод за изградњу Бара“.

Из Управе прихода и царина Црне Горе су навели да ће у наредном периоду одлучно, у складу са својим надлежностима и законским прописима, али и кроз подстицање партнерске атмосфере и подизања свијести о заједничком интересу уредног измиривања пореских обавеза, предузимати мјере како би се фискална дисциплина подигла на виши ниво и како би се ишло у правцу смањивања пореског дуга.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:53