/ ILUSTRACIJA - PHOTO BY VAN TAY MEDIA ON UNSPLASH
23/01/2023 u 11:55 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uprava za inspekcijske poslove: Izdato 20 prekršajnih naloga u iznosu od 5.850 eura

nspektori Uprave za inspekcije poslove nastavili su sa pojačanim inspekcijskim nadzorima širom Crne Gore

Akcije pojačanog inspekcijskog nadzora tokom vikenda nastavljene u osam crnogorskih opština, izdato 20 prekršajnih naloga u iznosu od 5.850 eura

Inspektori Uprave za inspekcije poslove nastavili su sa pojačanim inspekcijskim nadzorima širom Crne Gore.

- Na teritori opština Podgorica, Tuzi, Kolašin, Bijelo Polje, Berane, Andrijevica, Budva i Herceg Novi tokom petka i subote veče, inspektori su vršili inspekcijske nadzore poštovanja odredbi Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda u ugostiteljskim objektima.

Tokom akcije pojačanog nadzora inspektori su  izvršili nadzor ukupno 40 ugostiteljskih objekata i tom prilikom je zbog utvrđenih nepravilnosti, koje su se u najvećem broju slučajeva odnosile na upotrebe duvanskih proizvoda unutar ugostiteljskih objekata, izdato 20 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 5.850 eura.

Takođe, ovom prilikom podnijeta su i četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i u jednom slučaju je ukazano subjektu nadzora na otklanjanje nepravilnosti- navodi se u saopštenju.

Uprava za inspekcijske poslove kontinuiranim akcijama ovog tipa kao i redovnim inspekcijskim kontrolama pokušava da ukaže privrednim subjektima na važnost poštovanja slova zakona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 15:13