Са једног од протеста у милочерском парку / - УРА
21/03/2022 u 13:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УРА: Адријатик пропертиз не може бити изнад државе и њених закона

Увјерени смо да ће овакав третман једног од највреднијих туристичких драгуља Црне Горе бити и у најбољем интересу и самог закупца и његовог дугорочно успјешнијег пословања, наводе из ГП УРА

Поздрављамо одлуку Арбитражног суда у Лондону који је јуче прогласио забрану постављања привремених објеката са којима би се онемогућавао слободан пролаз кроз Милочерски парк. Увјерени смо да ће овакав третман једног од највреднијих туристичких драгуља Црне Горе бити и у најбољем интересу и самог закупца и његовог дугорочно успјешнијег пословања. Оно свакако мора почивати и на основама уважавања укупних амбијенталних и комуникационих особености овог простора, саопштили су из ГП УРА.

- Овим потезом закупцу Адријатик пропертизу је јасно стављено на знање да, уколико хоће да послују у нашој земљи, онда не могу бити изнад државе и њених закона.

Радујемо се што ће Милочерски парк и Свети Стефан ове сезоне бити отворени за све грађане Црне Горе али и све туристе из цијелог свијета. Радујемо се и извјесном отварању хотела "Свети Стефан" у овој туристичкој сезони јер би, у супротном, закупац прекршио уговор са државом и ризиковао његов раскид - наводе из УРА.

Они подсјећају да су брижљиво водили рачуна о природном богатству овог туристичког бисера на нашој обали те у неколико наврата дизала глас, како са локалног, тако и са државног нивоа, у циљу спречавања његове девастације.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 10:19