УРА, Клуб ”Црно на бијело” / - фото: Медијски тим УРА
26/05/2021 u 20:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ура: Пронаћи рjешење коjе неће угрозити одрживост jавних финансиjа

Ми смо раниjе предложили одлагање отплате кредита коjе би се односило на све дужнике грађане, предузетнике, пољопривреднике и привредна друштва коjи то желе, а подразумиjева застоj у отплати обавеза у року од три до пет мjесеци

Посланички клуб „Црно на биjело“ jош jедном позива Министарство финансиjа и Централну банку да се укључе у рjешавању питања мораториjума на кредите грађана и привреде и да заjедно са надлежним скупштинским одбором пронађу наjбоље рjешење коjе ће помоћи грађанима а да се узгред не угрози одрживост jавних финансиjа, навели су у саопштењу.

Они кажу да су данас били уздржани на скупштинском Одбору за економиjу, финансиjе и буџет поводом приjедлога закона СДП-а о мораториjуму за кредите jер jе прешироко постављен и ако се такав усвоjи приjети да угрози jавне финансиjе.

– Ми смо раниjе предложили одлагање отплате кредита коjе би се односило на све дужнике грађане, предузетнике, пољопривреднике и привредна друштва коjи то желе, а подразумиjева застоj у отплати обавеза у року од три до пет мjесеци. Током овог периода дужник не би био у обавези да отплаћуjе своjе обавезе по основу кредита, а банке не би обрачунавале затезну камату на доспjела и неизмирена потраживања (као што су то чиниле претходне године) и не би покретале поступке извршења. Сви они коjи желе имали би могућност да наставе са редовном отплатом своjих обавеза – подсjећаjу из клуба „Црно на биjело“.

Из клуба "Црно на бијело" напомињу да jе неопходно да се у циjелу ствар укључе представници Министарства финансиjа и Централна банка како би се нашла адекватна мjера коjа би омогућила мораториjум а да се притом не угрозе jавне финансиjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 03:54