/ - URA
11/12/2023 u 18:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

URA: Spajić ponovo prevario građane, ništa od većih plata u 2024. godini

Spajić je današnjim Predlogom budžeta demantovao sopstvene najave o bankrotu Crne Gore, za koje se još nije izvinio građanima zbog širenja panike, saopštili su iz GP URA

Današnjim Predlogom zakona o budžetu za 2024. godinu, koji je usvojila Vlada, Spajić je još jednom prevario građane, jer u njemu nema niti traga o programu Evropa sad 2, saopšteno je iz GP URA.

- Podsjećamo da je Spajić obećao prije izbora da će odmah nakon dolaska na vlast podići plate i penzije svima, pa da se nakon izbora predomislio, poručivši, da će to biti za godinu dana, sada kako smo sinoć čuli od Spajićevog ministra finansija, ispunjavanje tog obećanja se odlaže za 2025. godinu - navode u saopštenju iz GP URA.

Ističu da ova priča o realizaciji programa Evropa sad 2 neodoljivo podsjeća na onu priču o bankrotu koja je već u potpunosti razotkrivena.

- Spajić je današnjim Predlogom budžeta demantovao sopstvene najave o bankrotu Crne Gore, za koje se još nije izvinio građanima zbog širenja panike. On je danas potvrdio da su državne finansije stabilne i da će se svi rashodi finansirati iz tekućih prihoda, što svakako ne bi mogao biti slučaj za državu koja je prema riječima Milojka Spajića i Branka Krvavca trebala da bankrotira u junu, pa u septembru, pa u oktobru, pa u novembru. Bankrota Crne Gore nema ni na mapi, a kako vidimo nema ni programa Evropa sad 2 - naveli su iz URA.

Kad je u pitanju kapitalni budžet, ističu da je poražavajuća činjenica da je u njemu sjever Crne Gore u potpunosti zapostavljen i da će brojne opštine dobiti samo simbolične iznose za kapitalne projekte i njihovo nezadovoljstvo smatramo u potpunosti opravdanim.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 06:22