URA: Trgovina foteljama u energetskom sektoru motiv za izbor Bulatovića za direktora EPCG / - FOTO: URA
08/04/2024 u 13:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

URA: Trgovina foteljama u energetskom sektoru motiv za izbor Bulatovića za direktora EPCG

Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore koji je imenovala 43. Vlada raspisao je bio javni konkurs za izvršnog direktora želeći da na taj način dođe do najboljeg mogućeg kandidata, iako je i bez konkursa mogao istog da imenuje na puni mandatni period, saopštili su iz GP URA.

- Tadašnji članovi Odbora direktora EPCG su se prvobitno i isključivo pridržavali struke i transparentnosti u svakoj odluci i u radu zbog čega su i ostvareni istorijski rezultati kompanije u njihovom mandatu - saopštili su iz URA.

Ističu da su u konkursu za izvršnog direktora EPCG traženi standardni podaci (prijava, kontakt, obrazovanje, reference, radno iskustvo, ljekarsko uvjerenje...), ali i program i plan razvoja EPCG za mandatni period. Shodno proceduri u EPCG prijave je razmatrala Komisija koja je imala obavezu da provjeri ispunjenost uslova kandidata, zatim da sprovede intervjue sa kandidatima i na kraju da boduje iste. Kandidat Ivan Bulatović nije bio najbolje ocijenjen kandidat od strane Komisije.

- Međutim, to nije spriječilo većinu članova tadašnjeg Odbora direktora, počev od Milutina Đukanovića, da politički trguju foteljema i da na kraju izaberu Bulatovića za izvršnog direktora, suprotno mišljenju svih ljudi iz struke koji su bili članovi Komisije, a po čijem mišljenju je Bulatović imao za Crnu Goru veoma problematičan program razvoja kompanije - poručili su iz URA.

Oni su još jednom pozvali aktuelno rukovodstvo EPCG da javno objave program i plan razvoja kompanije svih prijavljenih kandidata, kako bi se i sva ostala stručna i laička javnost upoznala sa referencama Bulatovića, ali i njegovom vizijom razvoja najveće državne energetske kompanije i stečenim znanjem u doba vlasti DPS-a.

Bulatović novi izvršni direktor EPCG

- Naravno da je nama i ranije bilo jasno da je tada izbor Ivana Bulatovića, nekadašnjeg izvršnog direktor CGES-a iz vremena vlasti DPS-a, bio stvar klasične trgovine foteljama, a ne nikakve meritokratije koju je Spajić obećavao građanima. Pa je tako Milutin Đukanović digao ruku za Bulatovića da bi kasnije bio izabran za predsjednika Odbora direktora EPCG. Takođe, jasno je i da je podrška člana SNP u OD EPCG dobijena zbog ucjene od strane izvršnog direktora PES-a Vlada Bojovića da će SNP biti isključen iz Vlade ako ne podrže kandidata DPS-a. Svjedoci smo sada da smo imali i kupovinu glasa za Bulatovića i od predstavnika Bošnjačke stranke, jer je isti nakon isteka mandata zaposlen u CEDIS-u, dok je član Bošnjačke stranke ponovo imenovan i u novi Odbor direktora CEDIS-a. Glas od predstavnika Albanske alternative Tahira Đonbaljaja dobijen je u zamjenu za otvaranje poslovnice u nelegalno sagrađenoj porodičnoj kući - ističu iz URA.

Skupština akcionara EPCG izabrala novi Odbor direktora kompanije

- Izbor Bulatovića je obradovao sve privilegovane energetske tajkune DPS-a kojima će građanke i građani nastaviti da plaćaju visoke cijene električne energije iz malih hidro i solarnih elektrana. Dok istovremeno gledaju kako se svakadnevno i drugi kadrovi bivšeg režima vraćaju u upravljačke strukture EPCG, kao i nestručni kadrovi Milutina Đukanovića. Sve će to dovesti do značajno lošijih rezultata najuspješnije državne kompanije u narednom periodu - zaključili su iz URA.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 22:27