/ - UPC
31/05/2023 u 14:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uskoro počinje primjena nacionalne tranzitne aplikacije

Kako se deklaracije u NCTS-u podnose u elektronskom obliku, neophodno je da svi privrednici koji sprovode tranzitni postupak imaju odobrenje za elektronsku razmjenu podataka u tranzitnom postupku

Uprava prihoda i carina saopštila je da će uskoro početi sa primjenom Nacionalna tranzitna aplikacija, kompatibilna sa Novim kompjuterizovanim tranzitnim sistemom (NCTS), na nacionalnom nivou, u cilju ispunjavanja uslova za pristupanje Crne Gore Konvenciji o zajedničkom tranzitnom postupku i Konvenciji o pojednostavljenju formalnosti u trgovini robom.

Kako se deklaracije u NCTS-u podnose u elektronskom obliku, neophodno je da svi privrednici koji sprovode tranzitni postupak imaju odobrenje za elektronsku razmjenu podataka u tranzitnom postupku.

- U cilju blagovremene pripreme za nacionalnu implementaciju NCTS- a potrebno je da svi privrednici koji sprovode tranzitni postupak dostave formalne zahtjeve za odobravanje elektronske komunikacije za tranzitni postupak na arhivi Uprave prihoda i carina (na adresi Oktobarske revolucije 128, Podgorica) i za snimljeni javni ključ digitalnog sertifikata (fajl sa ekstenzijom.cer) na mejl adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., najkasnije do 20. 06. 2023. godine, saopštili su iz UPC.

Forma Zahtjeva za izdavanje odobrenja za elektronsku razmjenu podataka u tranzitnom postupku i Obavještenje o načinu, postupku i uslovima za izdavanje odobrenja za sprovođenje formalnosti u tranzitnom postupku tehnikom elektronske obrade podataka mogu se preuzeti OVDJE

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:16