/ Са састанка
21/09/2021 u 14:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УССЦГ допринјела процесу преговора с Европском унијом

Зорка Кордић разговарала је са генералним секретаром Уније слободних синдиката Црне Горе Срђом Кековићем

Унија слободних синдиката Црне Горе значајно је допринјела процесу преговора с Европском унијом, посебно кроз учешће у интензивном раду радне групе за преговарачка поглавља 2 и 19 која се тичу кретања радника и социјалне политике. То је казала Зорка Кордић током разговара са генералним секретаром Уније слободних синдиката Црне Горе Срђом Кековићем.

Кековић је истакао да је УССЦГ, током свог петнаестогодишњег дјеловања, постала препознатљив и поуздан партнер, у земљи и шире, на теме обухваћене социјалним дијалогом.

- Од почетка смо заговорници европских интеграција, имајући у виду да су запошљеност и социјални напредак међу основним циљевима Европске уније- казао је Кековић.

Како је подјсетио, УССЦГ је чланица бројних регионалних, европских и међународних синдикалних удружења, чијем раду интензивно доприноси и са којима има одличну сарадњу.

Заједнички је оцијењено да, иако владавина права чини окосницу процеса преговора, већу пажњу у будућности треба придавати и "животним темама“ међу којима се свакако истичу права радника и социјална политика. У том циљу је договорена сарадња у наредном периоду како би се повећала видљивост ових тема и европске интеграције учиниле процесом свих сегмената друштва.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:55