/ - ФОТО: ВЛАДА ЦГ
23/12/2021 u 23:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Усвојена информација о изградњи малих хидроелектрана на водотоку Црња

Прихваћен је предлог Министарства о раскидању Уговора о концесији за изградњу мХЕ „Црња“, мХЕ „Лјубаштица“ и мХЕ „Црни поток“

Влада је, током данашње сједнице, усвојила предлог за кандидовање пројекта „Изградња плантаже јабука у Вруљи, општина Пљевља“ на Листу развојних пројеката у области пољопривреде.

- На основу претходно спроведеног поступка, констатовано је да ће се планираном инвестицијом, у износу већем од три милиона еура, развити самоодржив и профитабилан пројекат, као и да су испуњени сви услови предвиђени Јавним позивом, Одлуком и Правилником, па је усвојен предлог да се Пројекат уврсти на Листу развојних пројеката у области пољопривреде- наводе у саопштењу.

Влада је на предлог Министарства капиталних инвестиција усвојила Информацију о пројекту изградње малих хидроелектрана на водотоку Црња и прихватила предлог Министарства о раскидању Уговора о концесији за изградњу мХЕ „Црња“, мХЕ „Лјубаштица“ и мХЕ „Црни поток“.

- Такође, на основу предлога Министарства, Влада је усвојила закључак којим је задужила Министарство капиталних инвестиција да покрене поступак раскида уговора о концесији мХЕ „Скрбуша“, на дијелу водотока Скрбуша. У расправи је наглашено да се овим наставља испуњавање датих обећања- наводе из Владе.

Усвојена је Информација о реализацији Програма Социо - економско оснаживање младих кроз ефикасне омладинске сервисе.

- У Информацији се наводи да, имајући у виду препознате изазове као и потребу за ефикаснијим пружањем услуга и програма за младе на локалном нивоу, овај пројекат има за циљ социо-економско оснаживање и развој младих кроз ефикасне и квалитетне омладинске сервисе и програме. Овај циљ ће се реализовати кроз јачање капацитета и институционалне инфраструктуре за спровођење омладинских политика и програма на локалном и националном нивоу, као и унапређење ефикасности и обухвата постојећих и развој нових сервиса и програма за младе на локалном нивоу- наводе у саопштењу.

Влада је усвојила Информацију о потребама вјерских заједница у Црној Гори за додјелу материјалних средстава.

- Вјерске заједнице у Црној Гори у континуитету се обраћају Министарству правде, људских и мањинских права за неопходна финансијска средства, на име регулисања редовних и текућих трошкова, као и трошкова насталих усљед пандемије КОВИД-19. Констатовано је да ће пружање финансијске подршке свим вјерским заједницама обезбједити једнаку могућност за развој духовности и несметано вршење и уживање вјерских права и слобода. Осим тога, значајан број вјерских заједница има доминантно и хуманитарни карактер који се огледа и кроз рад и дјеловање ,,народних кухиња“ које су у овом периоду биле под изузетно великим оптерећењем и захтјевима. Тим поводом, Влада је одобрила уплату буџетских средстава за 17 вјерских заједница- наводе у саопштењу.

Дата је сагласност за закључење Поравнања у поступцима за накнаду нематеријалне штете лица чија су имена објављена на интернет страници Владе Црне Горе, на основу Одлуке Националног координационог тијела за заразне болести о објављивању имена лица у самоизолацији.

- Тим поводом задужен је Заштитник имовинско-правних интереса Црне Горе да закључи Поравнање са 2720 лица у износу од по 300,00 еура на име накнаде/сатисфакције за нематеријалну штету због повреде права личности објављивањем личних података- саопштено је након сједнице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 18:53