/ - са сједнице
22/11/2021 u 15:06 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Утврђен Акциони план за обавезе из Протокола о сарадњи Скупштине и ДРИ

Одржана 17. сједница Одбора за економију, финансије и буџет

На данас одржаној 17. сједници, Одбор за економију, финансије и буџет, уз присуство представника Државне ревизорске институције, Вестминстерске фондације за демократију и Парламентарне буџетске канцеларије, утврдио је Акциони план за реализацију обавеза из Протокола о сарадњи Скупштине Црне Горе и ДРИ.

- У складу са закључцима са Конференције о сарадњи између Скупштине и ДРИ од 23. фебруара 2021. године, која је одржана уз подршку Вестминстерске фондације за демократију, договорена је израда Акционог плана за реализацију обавеза из Протокола о сарадњи између ДРИ и Скупштине. Циљ Акционог плана је конкретизација и разрада мјера и обавеза дефинисаних Протоколом о сарадњи између Скупштине Црне Горе и ДРИ и садржи обавезе Скупштине и ДРИ дефинисане Протоколом, као и активности које служе да додатно подрже реализацију планираних мјера и обавеза из Протокола- саопштено је наконс једнице.

Одбор је у оквиру друге тачке дневног реда размотрио више питања и, између осталог, договорио: одржавање тематске сједнице на тему: "Финансирање локалних самоуправа у свијетлу Предлога закона о буџета Црне Горе за 2022. годину", расписивање Јавног позива за избор члана Сената Државне ревизорске институције и оквирну динамику разматрања предлога аката који су усмјерени Одбору.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 15:25