Ministarstvo vanjskih poslova / - MVP
27/10/2023 u 19:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uvećanje zarada zaposlenima u Ministarstvu vanjskih poslova od januara

Predviđa povećanje zarada do 30 odsto zaposlenima u Ministarstvu vanjskih poslova

Vlada Crne Gore je, na današnjoj telefonskoj sjednici, usvojila predlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o dodatku na osnovnu zaradu za obavljanje poslova na određenim radnim mjestima, koja predviđa povećanje zarada do 30 odsto zaposlenima u Ministarstvu vanjskih poslova.

- Odluka je usvojena nakon opsežnih konsultacija generalnog sekretara Ministarstva vanjskih poslova Milete Radovanića sa ministrom finansija Aleksandrom Damjanovićem, tokom septembra i oktobra. Odluka je bazirana na potrebi uvećanja zarada zaposlenima u Ministarstvu vanjskih poslova, uslijed povećanja troškova života nastalih kao posljedica inflacije, a vodeći se činjenicom da zaposleni u Ministarstvu vanjskih poslova nijesu obuhvaćeni uvećanjem zarada za zaposlene u državnoj upravi nakon usvajanja Granskog kolektivnog ugovora za oblast uprave i pravosuđa u februaru - 

Podsjećamo, zarade zaposlenima u MVP-u prema Granskom kolektivnom ugovoru za oblast uprave i pravosuđa nijesu uvećane, jer su koeficijenti zarada za zaposlene u ovom Ministarstvu propisani Zakonom o vanjskim poslovima.

Usvajanjem ove Odluke, koja stupa na snagu 1. januara 2024. godine stvaraju se uslovi za poboljšanje standarda za zaposlene u Ministarstvu vanjskih poslova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
MVPZARADAUVEĆANJE
28. april 2024 12:45