Јаков Милатовић / - Фото: Јутјуб
14/06/2021 u 13:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Важно за туризам: Чека се одлука Русије о Црној Гори

Пандемија корона вируса је највише је утицала на туризам, а само 2017. нашу земљу је посјетило преко 318.000 руских туриста

Министар економског развоја Јаков Милатовић каже да црногроска Влада улаже максималне напоре да се поново успоставе летови са Русијом.

- Након наших посјета Санкт Петерсбургу, Москви, кампањи у руским медијима и дописима ка званичницима, Асоцијација туроператера Русије придружила се нашим апелима ка Оперативном штабу - написао је Милатовић на свом твитер налогу..

Из Асоцијације кажу да је неопходно да се у што краћем року успостави авио саобраћај и ка Црној Гори. Преко 72 одсто руских туриста чека летове ка земљама које су отвориле границе и обезбиједиле услове потребне да буду сигурне дестинације, а Црна Гора је једна од њих.

Но, да би руски туристи поново путовали у Црну Гору, треба испунити услов, да и Русија реципрочно уврсти Црну Гору на "зелену листу", те да се поново успостави редовни и чартер авио саобраћај. Управо о томе се у Москви одлучује ових дана.

Пандемија корона вируса је зауставила долазак туриста у нашу земљу, а само 2017. нашу земљу је посјетило преко 318.000 руских туриста.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:52