Радуловић / - SRDJAN BOLJEVIC
15/02/2023 u 09:05 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ВДТ доноси одлуку о Радуловићу

Бивша замјеница директора Аеродрома Биљана Кнежевић подсјетила је да је првобитну приjаву за оваj случаj и упутила Врховном државном тужилаштву па jе оно прослиjедило Специjалном државном тужилаштву, оцjењуjући, да jе оваj случаj у надлежности СДТ-а

Врховно државно тужилаштво одлучиће у предмету о избору замjеника директора Аеродрома на ком је изабран Петар Радуловић због сукоба надлежности Основног и Специјалног тужилаштва. Како стоји у одлуци поступајуће тужитељке ОДТ-а Иване Вуксановић у коју је "Дан" имао увид, предмет је по формирању прослијеђен ВДТ-у након што су добили списе од Специјалног државног тужилаштва због сумње о могућем кривичном дjелу фалсификовања исправа. Специјални тужилац Милош Шошкић утврдио је из прикупљених доказа да постоjи основ сумње да jе Дарко Ђондовић као одговорно лице своjим потписом и службеним печатом предузећа овjерио потврду са неистинитим садржаjем, а коjу jе Радуловић употриjебио приликом конкурса.

Бивша замјеница директора Аеродрома Биљана Кнежевић подсјетила је да је првобитну приjаву за оваj случаj и упутила Врховном државном тужилаштву па jе оно прослиjедило Специjалном државном тужилаштву, оцjењуjући, да jе оваj случаj у надлежности СДТ-а. Потом је СДТ прослиједио ОДТ-у, а они опет ВДТ-у да одлучи.

– Искрено вjеруjем да ће овога пута СДТ бити далеко ефикасниjе у рjешавању овог случаjа, те привођењу правди виновника предмета коjи снажно нарушава углед државе Црне Горе у међународним институциjама ваздушног саобраћаjа, те да ће СДТ овога пута одговорниjе и ажурниjе приступити предмету, коjи има и значаjну политичку конотациjу, чиме изискуjе и велику одговорност, од коjе Специjално државно тужилаштво не смиjе бjежати – истакла је Кнежевић.

М.Д.С.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 07:29