Посјета Патент Ко у Суботици / - фото: МПШВ
23/09/2021 u 11:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Величковић и Богавац посјетили компанију "Патент Ко" у Суботици

Секретар Величковић и начелник Богавац су истакли значаj мjера коjе jе Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде предузело у правцу санирања последица скока циjена концетроване сточне хран

Државни секретар  Небоjша Величковић и начелник дирекциjе за сточарство Ранко Богавац посjетили су компаниjу Патент Ко. у Суботици, коjа jе jедан од лидера у региону када се ради о концетрованоj сточноj храни, саопштено је из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Као породична фирма, коjа jе већ више од двиjе децениjе присутна на домаћем тржишту, и више од децениjе на тржиштима 30 земаља на 5 континената, теже иновативности и сталном унапређењу, а све у циљу што бољих резултата фармера коjи користе њихове производе. Риjеч jе о фирми коjа располаже наjсавремениjом технологиjом, аутоматизованим и оптимизованим системом производње хране за животиње и додатака храни за животиње.

У наставку посjете, представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде су обишли производњу и погоне за прераду концетроване сточне хране и упознали се са свим фазама ове производње.

Такође, разговарали су о тренутноj ситуациjи на регионалном и свjетском тржиту, кретањима и трендовима у наредном периоду. Секретар Величковић и начелник Богавац су истакли значаj мjера коjе jе Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде предузело у правцу санирања последица скока циjена концетроване сточне хране. Оно што jе веома важно jесте доступност квалитетне сточне хране, секторско удруживање коjе jе предуслов за повољниjу набавку инпута, као и континуирану едукациjу фармера у циљу подизања конкурентности и у краjњем боља продуктивност и рентабилност производње.

Представници Патента су исказали захвалност на посjети и истакли важност интересовања и бриге министарства за своjе фармере.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:56