Dritan Abazović / - FACEBOOK
19/01/2023 u 12:31 h
Bojana BožovićBojana Božović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Abazović: Ne odustajemo od planova da aktiviramo treći aerodrom u Crnoj Gori

Kazao je da drugi Crnu Goru vide kao unikat, bezbjednu zemlju i zemlju koja je neistražena, a ako se to iskoristi kako treba neće biti problema sa turističkom sezonom tekuće - 2023. godine

Novi projekti za Crnu Goru su na pravom putu - aerodromi, gasovod i ostali infrastrukturni projekti su u našem fokusu, naveo je predsjednik Vlade Crne Gore Dritana Abazovića povodom aktivnosti na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu.

- Jačamo našu ekonomiju za dobrobit svih građana naše prelijepe države, istakao je on.

Naveo je da mu je čast da tokom boravka u Davosu ima priliku da razgovara sa važnim investitorima sa Kuvajta i Južne Koreje.

- Kada je riječ o velikoj kompaniji koja se bavi avijacijom, u fokusu je treći aerodrom u Crnoj Gori, mislim da bi najbolje bilo da stavimo u pogon aerodrom u Beranama ili u Nikšiću. Ne odustajemo od planova da aktiviramo treći aerodrom u Crnoj Gori. Razvoj avio saobraćaja je strateška, krucijalna grana budućeg razvoja naše države, istakao je on.

Kako smatra, želja Južne Koreje da bude prisutna u ovom dijelu Evrope, naročito u zemljama poput Crne Gore je zaista enormna.

- To mi moramo da iskoristimo, da imamo gotove projekte koje bi oni mogli da realizuju. Razgovarali smo i o energetici i o inovacijama. Daleki istok je velika naša razvojna šanca, ocijenio je Abazović.

Kazao je da drugi Crnu Goru vide kao unikat, bezbjednu zemlju i zemlju koja je neistražena, a ako se to iskoristi kako treba neće biti problema sa turističkom sezonom tekuće - 2023. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 23:08