Ugovor Vila Gorica / - IVAN PETROVIć IPE
29/03/2023 u 10:38 h
Marija GogićMarija Gogić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO/FOTO) Potpisan ugovor za izgradnju bulevara od Jaza do Aerodroma Tivat

Ja se nadam da će saobraćajne gužve biti manje i da će saobraćaj odvijati sIgurnije, da će sve usluge građanima koji žive na tom putnu pravcu biti prije dostupne - poručio je premijer

Premijer Dritan Abazović i Uprava za saobraćaj potpisali su ugovor za izgradnju od Jaza do Aerodroma Tivat. Abazović je tom prilikom kazao da posle deceniju putni pravac koji ima najveće opterećenje u Crnoj Gori počinje svoju rekonstrukciju.

Između Budve i Tivta najveće su gužve u saobraćaju, naročito u toku ljeta, a građani koji obilaze primorje svjedoci su da to je to postao učestao problem, kazao je Abazović.

image

Ugovor Vila Gorica

- IVAN PETROVIć IPE

- Ovo je podstaklo Vladu i Upravu za saobraćaj da što prije preduzme radnje za realizaciju zaključenja ugovora o izgradnji bulevara. Ja se nadam da će saobraćajne gužve biti manje i da će saobraćaj odvijati sugurnije i da će sve usluge građanima koji žive na tom putnu pravcu biti prije dostupne - poručio je premijer.

On je istakao da su imali obzira i prema zahtjevima građana Grblja.

- Želim da kažem da smo učinili sve da se postave takvi standardi i omugućili da se ima bolje servisiranje prema turistima - poručio je Abazović.

On je kazao da je porazno da se od Budve do Aerodroma u Tivtu putuje po nekoliko sati, kao i da je porazno da po nekoliko sati traje put od Tivat do Podgorice.

- Zato je ovo još jedan u nizu projekata koji treba da olakšaju saobraćaj u tom dijelu zemlje. Vjerujem da će prvorangirana kompanija obaveze odraditi kako je predviđeno ugovorom i da ćemo tokom ljetnje sezone imati izmijenjen režim saobraćaja ali dogovor je da se počne sa dionicama na kojima je najmanji protok saobraćaja - najavio je Abazović.

Na ovom bulevaru, kako je kazao, radovi će biti intenzivirani nakon ljeta.

- Naša je ambicija da gradimo nastavak postojećeg autoputa, kao i jadransko - jonski autoput, ali do tada postojeće putne pravce moramo rekonstruisati - zaključio je premijer. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 13:39