Андрија Кликовац / - ДПС
07/07/2021 u 10:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Кликовац: Влада без плана води погубну политику по грађане

-За шест мјесеци у Црној Гори је преко 10 хиљада више незапослених грађана, док план за раст запослености и не постоји - тврде у ДПС-у

- Након 200 дана рада Владе Црне Горе готово сви економски индикатори указују на стагнацију наше економије - изјавио је Андрија Кликовац, члан Главног одбора Демократске партије социјалиста Црне Горе.

Према његовим ријечима, за шест мјесеци у Црној Гори је преко 10 хиљада више незапослених грађана, док план за раст запослености и не постоји.

- Државни дуг је са 3,6 милијарди еура порастао на 4,1 милијарду еура што је раст од готово 500 милиона еура. Дуг се не користи за развојне пројекте већ искључиво за нерационалну потрошњу - рекао је Кликовац и навео примјер, да бонус директору компаније То Монтенегро износи 30 хиљада еура, док пилоти имају најниже плате у региону.

Члан Главног одбора ДПС је саопштио да цијене основних животних намирница континуирано расту, цијене уља, цијене брашна… Док је најављено увођење и раст акциза на цигарете, слаткише, алкохолна и газирана пића. Кликовац је става да ће сива економија расти, као и цијене наведених производа које ће грађани плаћати.

- Од децембра дошло је до раста цијене горива од 24 до 26 еуро центи (раст од 25%), па ће се можда и испунити пројекција премијера да ћемо стићи Луксембург, али у цијени горива, не у висини зарада и животном стандарду. У првом кварталу 2021. године Црна Гора је рекордер у економском паду у Европи од 6,4%, мјере за опоравак привреде не дају резултате. Посљедице погубне економске политике су сваког дана све веће, можда је и циљ спржена земља - истакао је он.

Кликовац сматра све и да се вјерује премијеру да економски план функционише, кад се сагледају чињенице, грађани се са правом питају је ли то план за стагнацију и економску зависност Црне Горе.

Зато ће, по његовим ријечима, ова Влада бити прошлост, које се нико не жели сјећати, а „Црна Гора мора наставити путем развоја и повећања животног стандарда свих грађана“, закључио је Кликовац.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:41