Dragan Krapović / Portal Dan
10/03/2023 u 10:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Krapović: Pitanje privatizacije Budvanske rivijere sad ne treba otvarati

Činjenica je da je Vlada u tehničkom mandatu i da ona u ovom trenutku nema ligitimitet za tako krupne poteze, kazao je Krapović

Poslanik Demokratske Crne Gore i predsjednik Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore Dragan Krapović kazao je da aktuelna tehnička vlada nema legitimitet da otvori pitanje privatizacije Budvanske rivijere.

“To je nešto što su i prethodne vlade na neki način pokušavale i svake godine stavljale Budvansku rivijeru u plan za privatizaciju. U ovom trenutku smatram da nema nikakve potrebe da se ta priča uopšte otvara. Samim tim, činjenica je da je Vlada u tehničkom mandatu i da ona u ovom trenutku nema ligitimitet za tako krupne poteze. Što se tiče Budvanske rivijere vidjeli ste da je samo procjena vrijednosti imovine od 2018. godine do danas, mislim na konto rada novog menadžmenta, porasla nekih 50 miliona eura. O Budvanskoj rivijeri i o nekim eventualnim budućim aranžmanima mora da se povede temeljnija, transparentnija, stručna rasprava i argumentovana i da vidimo da li ima potrebe da se to preduzeće privatizuje. U ovom trenutku mislim da to pitanje ne treba otvarati i treba ga staviti ad akta do izbora neke druge Vlade sa punim legitimitetom”, rekao je između ostalog za Portal PRESS Krapović.

Dodao je da ukoliko se na prečac otvori pitanje privatizacije da bi bio spreman da inicira odgovarajuća zakonska rješenja i da parlament spriječi takvu akciju Vlade.

Na pitanje novinara da li smatra da je ranija procjena imovine Budvanske rivijere koja je bila niža za oko 50 miliona eura namjerno tako urađena, kako bi se za manji iznos privatizovala ta većinski državna kompanija, Krapović je rekao da je prethodna vlada Demokratske partije socijalista (DPS) osakatila Budvansku rivijeru.

Redakcija portala PRESS

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 23:04