Рудари јаме Биочки стан / - фото: Биља Брашњо
10/03/2022 u 12:40 h
Биљана Брашњо, Марија ТомићБиљана Брашњо, Марија Томић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Рудари јаме Биочки стан протестовали због неисплаћених зарада

У сазнању смо да власници желе да повуку машине за Пољску па им поручујемо да то нећемо дозволити док се дуговања не измире, казао је потпредсједник синдиката јаме Биочки стан Игор Крулановић

Рудари јаме Биочки стан окупили су се данас испред фирме Унипром метали како би исказали своје незадовољство због неисплаћених зарада. Пољска фирма Бумех како су казали дугује им плате од јануара, а експлоатације руде боксита нема од 28. фебруара.

Потпредсједник синдиката јаме Биочки стан Игор Крулановић казао је да су данас принуђени да траже протестом законом предвиђене обавезе њиховог радног послодавца, умјесто да су на својим радним мјестима. 

- Радницима није исплаћена јануарска зарада, а упитан је и даљи наставак производње. Једни смо од ријетких у Црној Гори који не да само нису осјетили бенефите Европе сад, већ смо у страху да наше будуће зараде неће бити исплаћене благовремено. Овим смо како ми, тако и наше породице доведени у веома забрињавајућу економску ситуацију. Упрокос слању дописа извршном директору и Одбору директора нисмо наишли напозитиван одговор са њихове стране. У сазнању смо да власници желе да повуку машине за Пољску па им поручујемо да то нећемо дозволити док се дуговања не измире. Допис смо послали и главном концесионару Веселину Пејовићу власнику фирме Унипром метали код кога је наша фирма ангажована као подизвођач.

У ишчекивању смо одговора господина Пејовића, у допису смо га упознали са нашим проблемима. Такође желим да нагласим да је рачун фирме блокиран од стране Пореске управе због дуговања за порезе и доприносе. Није нам јасно ко им је дозволио да дугују за порезе и доприносе годину дана -  казао је Крулановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 12:07