Милатовић и Спајић представили пројекат ”Европа сад” / - Влада
08/11/2021 u 12:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Спајић и Милатовић у Бриселу: Очекивана подршка ЕУ званичника и комесара за економију Ђентилониjа пројекту "Европа сад"

Након социjалних партнера и грађана, "Европа сад" добила позитивне оцjене у ЕУ, на реду наши парламентарци, кажу Спајић и Милатовић

Министар економског развоjа и министар финансиjа и социjалног старања у Влади Црне Горе Jаков Милатовић и Милоjко Спаjић састали су се данас у Бриселу са европским комесаром за економиjу Паолом Ђентилониjем. Током састанка нашоj делегациjи jе упућена снажна порука подршке за развоjне проjекте наше земље коjи, између осталог, обухватаjу jедну од кључних  реформи у Црноj Гори, "Европа сад".

Комесар за економиjу Паоло Ђентилони jе похвалио напоре Црне Горе у погледу стабилизациjе jавних финасиjа. Он jе казао да jе био велики изазов за власти у Црноj Гори да адекватно одговоре паду економске активности коjи jе био наjвећи у Европи за 2020. годину и апострофирао значаj мjера подршке коjи jе Влада Црне Горе усвоjила као помоћ привреди и грађанима, што jе и те како утицало на опоравак туристичке привреде. Комесар jе такође исказао подршку Влади Црне Горе на путу европских интеграциjа.

image

Милатовић и Спајић представили пројекат "Европа сад"

- Влада

- Посjету Бриселу смо започели са некадашњим предсjедником Владе Италиjе и садашњим комесаром за економиjу у оквиру Европске комисиjе, господином Паолом Ђентилониjем. Био jе jако задовољан са достигнућима коjе смо му презентовали, а коjа се тичу економског опоравка у Црноj Гори и jедног великог диjела структурних реформи коjе смо у претходних 10 мjесеци успjели да реализуjемо. Такође, састанак jе био добра прилика да дискутуjемо о jако амбициозним плановима коjи ова влада има за наредни период. Презентовали смо му програм "Европа сад" и добили смо снажну подршку - изjавио jе Милатовић након састанка.  

У току разговора министар Спаjић jе комесара упознао са програмом "Европа сад" чиjи jе циљ да кроз сет пореских политика обезбиjеди доминациjу социjалне правде и бољи животни стандард свих грађана Црне Горе.

- Проjекат "Европа сад" jе добио подршку од комесара Ђентилониjа и драго нам jе да jе понудио чак и конкретне ствари, као што jе техничка подршка из његових директората. Враћамо се у Црну Гору са неким конкретним стварима из Брисела - изjавио jе Спаjић након састанка.

image

Милатовић и Спајић представили пројекат "Европа сад"

- Влада

Како jе навео, добили су похвале и за приступ у прављењу политичког консензуса око овог питања.

- Ово jе jедно питање гдjе се Црна Гора може окупити, са различитих политичких спектрума и мислимо да jе добра прилика да се деси преседан коjи се и десио током сjеднице Социjалног савjета, гдjе смо имали и синдикате и представнике привреде, а  коjи су заjедно подржали оваj програм. Надамо се да ће парламентарци са свих страна подржати програм Проjекат "Европа сад" jе добио подршку од комесара Ђентилониjа и драго нам jе да jе понудио чак и конкретне ствари, као што jе техничка подршка из његових директората. Враћамо се у Црну Гору са неким конкретним стварима из Брисела - изjавио jе Спаjић и мислимо да ће то бити преседан коjи ће Црну Гору да увуче у jедан поцес убрзаног приступања Европскоj униjи - изjавио jе Спаjић.

Преносећи утиске са састанка, Спаjић jе нагласио и да су грађани Црне Горе веома задовољни због наjављених реформи и да у сталноj комуникациjи циjели његов тим добиjа велику подршку. Према риjечима Спаjића, управо грађанима и парламентарноj већини се шаље снажна порука коjу не смиjу игнорисати.

Осим овог, министри Милатовић и Спаjић ће одржати низ веома значаjних састанака са представницима европских институциjа на коjима ће се разговарати о плану будућег развоjа Црне Горе, а коjи за циљ имаjу усклађивање потенциjала наше земље са животним стандардом грађана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 03:15