Штрајк радника Плантажа / - Иван Петровић Ипе
23/06/2021 u 09:45 h
Blaženka Golubović, Vladimir OtaševićBlaženka Golubović, Vladimir Otašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Радници "Плантажа" траже смјену директора и менаџмента

Други захтјев је редовна и неселективна зарада у бруто износу. Трећи захтјев је сачињавање правилника о систематизацији радних мјеста уз активно учешће представника синдикалне организације

Радници Плантажа почели су да се окупљају око 9 часова испред главне зграде "Плантажа". Радници на штрајк долазе и са механизацијом.

Предсједница Синдиката "Плантажа" Анка Кнежевић казала је да од новог одбора директора очекују да испуне захтјеве радника најкасније до 1. јула.

Истакла је да нису сви радници могли да дођу да штрајкују како не би дошло до застоја рада.

Прочитала је захтјеве које је усвојио Синдикат.

image

Захтјеви радника

- Портал Дана

- Да не бисмо нарушавали процес производње морамо да да обезбиједимо минимум рада. Мислим да је овдје довољан број да искажемо незадовољство према руководећем кадру. Разлози за то изазвани су лошим и недомаћинским дугогодишњим управљањем нашом компанијом која је до данас остала непромијењена, осим одбора директора који је промијењем. Тај нови одбор је увијек изашао у сусрет за састанке када смо тражили. Прво смо тражили измјене извршног директора и комплетног менаџмента. Ниједан радник није допринио овако тешкој ситуацији у Плантажама.  Сматрамо да се очување компаније и бренда може сачувати само уколико се изврши смјена руководећег кадра, именовање особе на челу компаније која ће направити тим способних и стручних људи.

image

Штрајк радника Плантажа

- Иван Петровић Ипе

Други захтјев је редовна и неселективна зарада у бруто износу. Трећи захтјев је сачињавање правилника о систематизацији радних мјеста уз активно учешће представника синдикалне организације. Четврто, повлачење иницијативе која је покренута код Уставног суда Црне Горе за оцјену уставности колективног уговора и тужбе поднесене Привредном суду Црне Горе које су покренуте од стране извршног директора, а на штету запослених. Надамо се да ће штрајк уродити плодом, штрајк нема политички карактер. Раднике позивам да се ослободе страха. Гледаћемо да заштитимо бренд и фирму - казала је Кнежевићева.

Радницима се обратио и њихов представник Мирко Марковић.

Наиме, штрајк су покренули радници Плантажа а не синдикат. Колеге су га поздравиле аплаузом.

Синдикат Плантажа добио је и подршку Савеза синдиката Црне Горе и Душка Зарубице, који је данас дошао пред Управну зграду некадашње успјешне државне компаније која се сада налази пред стечајем

- Радници су за добро компаније, а да би дошли до тога добра то су  њихови захтјеви и спремни су да разумију и да се односе према компанији као према својој кући. Али за  успјешну компанију потребне су двије стране у овој ситуацији, синдиката и послодавца. Синдикат је спреман да сједне и разговара, апелујем на послодавце и Владу као већинског власника да се нађе рјешење на задовољство свих - казао је Зарубица.

image

Штрајк радника Плантажа

- Иван Петровић Ипе

Окупљено је нешто око 200 радника који су ступили у штрајк упозорења незадовољни положајем, недомаћинским управљањем компанијом. Сматрају да се само промјеном одбора директора ништа није промијенило.

Радници траже смjену извршног директора, секретара друштва и комплетног менаџмента коjи су били дио претходне и садашње управе.

Фото и видео: Иван Петровић Ипе и Владимир Оташевић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 14:06