/ Foto: IVAN PETROVIC-IPE
20/05/2022 u 08:47 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Влада данас на сједници усваја ребаланс буџета

Предлагач ребаланса је Министарство финансија, које води Александар Дамјановић

Влада, коју води Дритан Абазовић, усвојиће на данашњој сједници ребаланс буџета. У питању је, према поузданим сазнањима "Дана" такозвани технички ребаланс, који се ради због нове организације владе, односно повећања броја министарстава са 12 на 18.

Након усвајања измјена и допуна Закона о буџету, акт ће бити упућен Скупштини на усвајање. Предлагач ребаланса је Министарство финансија, које води Александар Дамјановић.

Осим прерасподјеле новца по буџетским јединицама, на основу уредбе о организацији и начину рада државне управе, ребалансом је предвиђен и додатан новац за рад Државне ревизорске институције. Ријеч је о суми од преко 50 хиљада еура. На дневном реду сједнице је и информација о обезбјеђивању додатних средстава за несметан рад ДРИ.

Технички ребаланс биће само увод у суштински ребаланс буџета који је неминован, због повећања броја министарстава и повећања текуће потрошње. Питање је само када ће бити други ребаланс буџета, да ли до краја јула или након септембра, односно завршетка љетње туристичке сезоне.

Осим ребаланса, Влада ће данас разматрати, према предлогу дневног реда објављеног на сајту, информациjу о надокнади средстава општинама по основу смањења прихода по основу пореза на доходак физичких лица, приреза порезу на доходак физичких лица и Егализационог фонда из средстава Текуће буџетске резерве, затим информациjу о почетним стањима депозита, неизмирених обавеза и недоспjелих обавеза буџета Црне Горе на дан 1.1.2021. године, информациjу о повраћаjу уплаћених средстава по основу уговора о купопродаjи пшенице и информацију од АДМАС проjекту.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 08:41