/ фото РТЦГ
05/10/2021 u 09:25 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Влада још није одлучила о давању у закуп Аеродрома ЦГ

Ђоковић је поновио да за закуп Аеродрома има неколико заинтересованих компанија

Влада још није Одбору директора Аеродрома предочила никакву стриктну одлуку везану за давање у закуп наших ваздушних лука, казао је предсједник Одбора директора Аеродрома Црне Горе Небојша Ђоковић за РТЦГ.

Он је казао да би давање у закуп било добро због средстава јоја би се слила у буџет државе, али да сада цијена не би била као прије 2019. године, већ нижа, те да након пандемије аеродроми имају шансу да се опораве и буду од користи држави.

Ђоковић је поновио да за закуп Аеродрома има неколико заинтересованих компанија.

- Тај проблем можемо увијек да гледамо са два аспекта, од користи која се добила приливпом средстава у буџет државе, до онога да се измјери да ли би наши аероднорми могли са неким улагањима која нијесу баш велика, с озиром да смо у времену короне и да су цијене пале, не бисмо могли да постигнемо цијену која би била прије 2019. године, да ли се исплати ући или не. Тај промблем се мора добро сагледати и оцијенити- казао је Ђоковић.

Истакао је да је борд спреман за сваку варијанту.

- Нама, истина, требају средства да би се наши Аеродроми модернизовали, да би добили сертификате, да бисмо добили модерну опрему, комфорније терминале, несметан саобраћај. Али с друге стране, када би се стање након короне стабилизовало, повећали би се приходи и Аеродроми би кроз неколико година могли сами без улагања државе да инвестирају. Тако да бих ја оставио Влади и експертима да се договоре за који су модел- казао је Ђоковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 04:28