Luka Bar / - MINA
22/02/2023 u 11:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlada kupuje akcije Luke Bar za pola miliona eura

Opredijeljenost Vlade za dalji otkup akcija počiva i na namjeri da se manjinski akcionari ne dovedu u neravnopravan položaj, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija

Vlada Crne Gore nastavlja otkup akcija preduzeća Luka Bar AD Bar. Za tu namjenu obezbijedila je 500.000 eura.

- Budući da je Vlada Crne Gore, nizom odluka u prethodnoj godini, iskazala spremnost da uveća i eventualno u potpunosti preuzme vlasništvo nad kompanijom 'Luka Bar' AD, kao i da, prema podacima sa Montenegroberze, postoji veliki odziv zainteresovanih ponuđača akcija manjinskih akcionara, čiji nalozi do danas nijesu realizovani, namjera je da Vlada nastavi sa realizacijom i zaključi otkup ponuđenih akcija u tekućoj godini, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija koje je objavljeno na sajtu Montenegroberze.

U saopštenju se podsjeća da je Vlada na sjednici 9. februara 2023. godine usvojila Informaciju o namjeri otkupa dijela preostalih ponuđenih akcija u vlasništvu manjinskih akcionara emitenta "Luka Bar" AD.

- Imajući u vidu navedeno, Ministarstvo finansija je za dalju realizaciju, iz Tekuće budžetske rezerve, obezbijedilo dodatna sredstva u ukupnom iznosu od 500.000 eura. Između ostalog, opredijeljenost Vlade za dalji otkup akcija počiva i na namjeri da se manjinski akcionari ne dovedu u neravnopravan položaj. Dakle, polazna osnova je jednak tretman svih zainteresovanih, uz transparentno postupanje, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Podsjećaju da je postupanjem po prethodno donešenim zaključcima, posredstvom Montenegroberze, ukupno kupljeno 13.348.542 akcija emitenta "Luka Bar" AD, odnosno 23,51% od ukupnog broja akcija ovog emitenta. Prosječna cijena po kojoj su sklapane transakcije u sistemu Montenegroberze a.d. iznosila je 0,89939 eura po akciji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:01