/ -FOTO: ART TARANENKO
14/10/2021 u 18:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На Владином дневном реду и реконструкција тврђаве Мамула

Планира се и изградња хотела "Краљичина плажа"

Влада је на данашњој сједници донијела низ планова у погледу реализације пројеката из области туризма, па се тако планира реконструкција тврђаве „Мамула“ и изградња хотела „Kраљичина плажа“.

Такође, планира се валоризација локалитета на просторима Бјеласице и Дурмитора, изградња туристичког комплекса, марине и пратеће инфраструктуре „Порто Монтенегро“; изградња туристичких комплекса „Портонови“, „Луштица Беј“, „Плави хоризонти“ и „Монтросе" и туристичка валоризација дијела имовине ХТП „Улцињска Ривијера“ – хотели „Белевју“ и „Олyмпик“.

У дискусији је наглашено да су у припреми Информације коришћени подаци Министарства економског развоја и Агенције за инвестиције, у дијелу праћења уговорних обавеза на наведеним пројектима, као и из извјештаја ангажованих независних контролора за праћење реализације инвестиционих активности.

Такође, од пројектних компанија тражене су конкретне информације о реализованим активностима на пројекту, са финансијским подацима.

Kонстатовано је да се већина пројеката у извјештајном периоду, и поред ограничења изазваних пандемијом КОВИД-19, реализује у складу са обавезама из уговора и инвестиционих програма, са мањим одступањима у погледу динамике реализације планираних активности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:30