Донијета рјешења о брисању двије странке из регистра / - фото: РТЦГ
19/06/2022 u 18:29 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlada poziva CEDIS da ne donosi na brzinu odluke o zapošljavanju i stanovima koje će ugroziti održivost kompanije

Vlada ističe da je o novim zapošljavanjima iskazala svoj stav informacijom i zaključcima od 09. juna, a kojima je od privrednih društava u većinskom vlasništvu države traženo da do daljnjeg ne donose nove akte o organizaciji i sistematizaciji i da obustave nova zapošljavanja

- Ministarstvo kapitalnih investicija nije obaviješteno o namjeri Odbora direktora DOO "Crnogorski elektrodistributivni sistem" da se na vanrednoj sjednici Odbora direktora usvoji novi akt o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji ovog privrednog društva kojim se predvidja drastično povećanje broja zaposlenih kao i da se usvoji Pravilnik o rješavanju stambenog pitanja zaposlenih, već je o zakazivanju i dnevnom redu te sjednice obaviješteno iz medija, suprotno ranijoj dobroj praksi - saopšteno je portalu Dana iz Vlade.

Vlada ističe da je o novim zapošljavanjima svoj stav iskazala informacijom i zaključcima koji su na inicijativu Ministarstva kapitalnih investicija usvojeni na 7. sjednici Vlade Crne Gore od 09. juna, a kojima je od privrednih društava u većinskom vlasništvu države traženo da do daljnjeg ne donose nove akte o organizaciji i sistematizaciji i da obustave nova zapošljavanja.

- Zabrinuti smo zbog odluke Upravnog odbora DOO "Crnogorski elektrodistributivni sistem" da na brzinu i suprotno zaključcima Vlade zakaže sjednicu UO i promjenom akta o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji omogući zapošljavanje velikom broju lica bez prethodne analize realnih potreba za novim zapošljavanjem i efeketa na poslovanje privrednog društva i bez obzira na kompleksno stanje i predatojeće izazove u crnogorskom i globalnom energetskom sektoru - kažu iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Ministarstvo kapitalnih investicija će, kako kažu,  preduzeti sve zakonske korake kako bi se na najbolji način zaštitio državni interes u ovom privrednom društvu.

- Istovremeno pozivamo članove Upravnog odbora da postupaju u najboljem interesu društva, države i zaposlenih i da svojim odlukama ne dovode u pitanje održivost privrednog društva i kompletnog energetskog sektora u Crnoj Gori - zaključuju u Ministarstvu kapitalnih investicija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 03:55