avion er montenegra / - VLADA CRNE GORE
28/10/2021 u 22:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Влада уплаћује четири милиона еура Ту Монтенегру

Капитал компаније увећан и износи 30 милиона

Влада је одобрила уплату четири милиона еура Ту Монтенегру, чиме је основни и уплаћени капитал компаније увећан и износи 30 милиона еура.

На данашњој сједници Владе, којом је предсједавао премијер Здравко Кривокапић, усвојена је информација о потреби одобрења уплате средстава авио-компанији ТоМонтенегро.

 - У том контексту, Влада је донијела одлуку о одобрењу уплате средстава тој компанији из текуће буџетске резерве у износу од четири милиона еура -  наводи се у саопштењу.

Влада је усвојила информацију о пројекту изградње хидроелектране (ХЕ) Комарница.

Из Владе су рекли да је тим поводом задужено Министарство капиталних инвестиција да у циљу наставка поступка давања концесије за изградњу и коришћење ХЕ Комарница, затражи од Електропривреде да достави ажурирану понуду.

Влада је усвојила информацију о регулисању обавеза према Црногорском опертору тржишта електричне енергије и донијела одлуку о додјели буџетских средстава за подстицање производње електричне енергије из обновљивих извора и високоефикасне когенерације.

Влада је усвојила информацију о активностима на реализацији пројекта повезивања електроенергетских система Црне Горе и Италије подморским каблом.

 - Усменом информацијом о висини зарада и накнада руководног кадра у компанијама у којима држава има већинско учешће у власништву, а у складу са програмским опредјељењима, Влада је указала на неопходност преиспитивања политика зарада и накнада руководном кадру у споменутим предузећима -  каже се у саопштењу.

Из Владе су рекли да је с тим у вези обавезано Министарство финансија и социјалног старања да, у сарадњи са другим надлежним министарствима, припреми анализу која ће резултирати конкретним препорукама за унапређење институционалног и нормативног оквира у тој области.

Наводи се са је у оквиру усклађивања националног законодавства са правном тековином Европске уније (ЕУ), Влада утврдила Предлог закона о организовању тржишта у рибарству и аквакултури.

Тим законом, како су казали из Владе, ствара се основ за обезбјеђивање ефикасног функционисања тржишта производима рибарства и аквакултуре.

Наводи се да се, такође, дају основе за успостављање организованог тржишта кроз механизме организације тржишта и дефинисања јасних правила у погледу информисања потрошача.

Из Владе су казали да се дефинише и надлежно тијело, услови, начини за извоз производа рибарства у државе ЕУ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 03:17