Влада ЦГ / - SASAMATIC
10/03/2022 u 18:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Влада усвојила Информација о реализацији пројекта изградње ХЕ Комарница

Донијета Одлука о давању концесије за коришћење природног богатства, ради изградње, одржавања и коришћења енергетског објекта хидроелектране Комарница ради производње електричне енергије

Влада је на 62. сједници усвојила  Информација о реализацији пројекта изградње ХЕ Комарница и донијета Одлука о давању концесије за коришћење природног богатства, ради изградње, одржавања и коришћења енергетског објекта хидроелектране Комарница ради производње електричне енергије.

Такође, Влада је прихватила и Нацрт уговора о концесији, а Министарство капиталних инвестиција је задужено да спроведе поступак преговора са „Електропривредом Црне Горе“, у циљу усаглашавања коначног текста уговора и да га у року од 60 дана достави Влади на разматрање и прихватање. Концесионим актом је предвиђено да се концесија за изградњу ХЕ Комарница додијели без објављивања јавног огласа, директно привредном друштву „Електропривреда Црне Горе“, као акционарском друштву у којем Држава Црна Гора има више од половине акција, које је 26.10.2020. године поднијело Министарству економије Понуду за концесију.

Како је у међувремену дошло до преструктурања државне управе, није било могуће покренути разматрање достављене понуде у примјереном року, па је Електропривреда доставила Министарству капиталних инвестиција ажирирану понуду за изградњу ХЕ Комарница. На основу спроведеног поступка Тендерска комисија је констатовала да је Понуђач “Електропривреда Црне Горе” доставио сву потребну документацију и да је подобан за учешће у даљем поступку давања концесије, као и да испуњава све услове прописане Концесионим актом за пројекат ХЕ Комарница.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 22:02