Са сједнице / -Влада Црне Горе
21/04/2022 u 13:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Влада усвојила Информациjу о учешћу Црне Горе на Експо 2025 Осака

Црна Гора ће се у периоду од 13. априла до 13. октобра 2025. године представљати у Осаки у оквиру Еxпо-а коjи се одржава под кровном темом „Дизаjнирање друштва будућности за наше животе“

Влада jе на 67. Сjедници усвоjила Информациjу о учешћу наше државе на наjвећоj Свjетскоj изложби, Експо 2025 Осака, саопштено је из Министарства економског развоја (МЕР).

- Након успjешне реализациjе учешћа на Еxпо 2020 Дубаи, Црна Гора ће се у периоду од 13. априла до 13. октобра 2025. године представљати у Осаки у оквиру Еxпо-а коjи се одржава под кровном темом „Дизаjнирање друштва будућности за наше животе“. Изложба обухвата три подтеме: „Спашавање живота“, „Оснаживање живота“ и „Повезивање живота“ - истичу из МЕР-а. 

Додају да ће и овај пут Министарство економског развоjа  координирати проjектним активностима и задужено jе да потврди учешће Црне Горе на Свjетскоj изложби Експо 2025 Осака.

- Експо 2025 Осака биће прилика да се подржи стварање друштава заснованих на принципима одрживости, инклузивности и различитости и  сагледа досадашњи напредак у постизању УН циљева одрживог развоjа и убрзаjу инициjативе коjе су усмjерене ка њиховом испуњењу. Тема Експо 2025 би требало да донесе одговоре на изазове садашњице, а коjе карактеришу поjаве нових друштвених контекста, укључуjући поjачане сукобе и продубљивање економског jаза - казали су из МЕК-а.

Додатно, кроз теме на овоj Свjетскоj изложби представиће се пут развоjа научних технологиjа, укључуjући вjештачку интелигенциjу и биотехнологиjу коjе би требало да донесу позитивне промjене, попут продужења животног виjека.     

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 21:58