/ - FOTO: VLADA CG
06/10/2023 u 10:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vlada usvojila Informaciju o učešću Crne Gore u Kulturnom fondu mladih Zapadnog Balkana

Zadužuje se Ministarstvo kulture i medija da godišnju kontribuciju 15.000 eura za članstvo u Kulturnom fondu mladih Zapadnog Balkana, obezbijedi iz sredstava opredijeljenih budžetom

Vlada je danas, na telefonskoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, usvojila Informaciju o učešću Crne Gore u Kulturnom fondu mladih Zapadnog Balkana.

-  Vlada Crne Gore je, 6. oktobra 2023. godine, bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova Vlade, odlučila o Informaciji o učešću Crne Gore u Kulturnom fondu mladih Zapadnog Balkana, koju je dostavilo Ministarstvo kulture i medija. S tim u vezi, Vlada je usvojila Informaciju o učešću Crne Gore u Kulturnom fondu mladih Zapadnog Balkana;  Zadužuje se Ministarstvo kulture i medija da godišnju kontribuciju u iznosu od 15.000,00 eura za članstvo u Kulturnom fondu mladih Zapadnog Balkana, obezbijedi iz sredstava opredijeljenih Ministarstvu kulture i medija godišnjim budžetom- navodi se u saopštenju.

Cilj osnivanja Fonda je povezivanje kulturnih scena iz regiona kroz pruzanje podrske ve6 postojecim kult!.lrnim inicijativama. Takode, osnivanje Fonda je usmjereno ka olaksavanju regionalne saradnje, zajednickog razumijevanja, fokusiranja na medukulturnu saradnju i proces pomirenja.

- Planirano je da RYCO organizuje sedam radionica na godisnjem nivou, regionalnih treninga kao i inicijalnih (kick-off) sastanaka na kojima se dogovarati i implementirati projektno orijentisane aktivnosti u oblasti umjetnosti i kulture- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 10:26