/ - DJORDJE CMILJANIC, VLADA
23/05/2024 u 16:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vlada usvojila Sporazum o predaji državine Luke Budva

Vlada je 20. maja na telefonskoj sjednici, usvojila Informaciju o realizaciji zaključaka Vlade Crne Gore broj 08-010/24-2668/2 od 14. maja 2024. godine i Sporazum o predaji državine Luke Budva.

- Na sjednici održanoj dana 14.05.2024. godine, Vlada Crne Gore je zadužila Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine da obrazuje komisiju za popis privremenih objekata u Luci Budva, kao i specijalizovane mehanizacije i opreme koja se nalazi u okviru Luke Budva za obavljanje djelatnosti nautičkog turizma, koju će činiti predstavnici Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i predstavnici Dukley Marina d.o.o. - pojašnjavaju iz Vlade.

Spajić: Luka Budva vraćena državi, uskoro linija Budva-Dubrovnik

Dodaju da s tim u vezi, Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine je donijelo rješenje o obrazovanju Komisije za popis privremenih objekata u Luci Budva, kao i specijalizovane mehanizacije i opreme koja se nalazi u okviru Luke Budva za obavljanje djelatnosti nautičkog turizma broj 01- 427/24-6881/11.

- Ova komisija je pristupila popisu 17.05.2024. godine, i nakon realizovanog popisa sačinila zapisnik o popisu koji je prilog ovoj Informaciji. Zaključkom 2. Istih zaključaka, Vlada Crne Gore je zadužila Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine da obrazuje komisiju za procjenu vrijednosti imovine Luka Budva. Imajući u vidu, da je procjena vrijednosti imovine Luka Budva vrlo kompleksna, Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine je nakon sprovedene jednostavne javne nabavke angažovalo sudskog vještaka i ovlašćenog procjenitelja, da u ime Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine izvrši popis imovine u Luci Budva (Procjena vrijednosti popisane nepokretne i pokretne imovine) - preciziraju iz Vlade.

Shodno navedenom, Sudski vještak i ovlašćeni procjenitelj, je izvršio procjenu popisane imovine u Luci Budva, njene nabavne vrijednosti i sadašnjih vrijednosti, i utvrđeno je da je ukupna tržišna vrijednost popisane imovine 663.462,44 eura.

- Takođe, Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine je pripremilo i tekst Sporazuma o predaji državine Luke Budva koji će biti potpisan od strane Dukley Marina d.o.o Budva i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore - zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. jun 2024 08:20