/ - RADNIčKA PARTIJA
28/02/2023 u 16:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučinić: Bolnica Meljine od sjutra postaje dio javnog zdravstvenog sistema

Opšta bolnica Meljine od sjutra postati dio javnog zdravstvenog sistema u okviru organizacionog sistema bolnice Kotor, saopštio je predsjednik Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije Maksim Vučinić

-Podsjećam da je Komisija za praćenje i kontrolu postupka privatizacije Skupštine Crne Gore, u nastavku 18. sjednice, održanom 09. novembra 2022. godine, u vezi sa kontrolom postupka privatizacije privrednog društva PZU „Opšta bolnica Meljine“ Herceg Novi, usvojila Zaključke kojim je pozvala Vladu Crne Gore da proglasi javni interes nad PZU „Opšta bolnica Meljine“ Herceg Novi u stečaju, uz preduslov da se PZU „Opšta bolnica Meljine“Herceg Novi u stečaju odrekne pružanja komercijalnih usluga- naveo je Vučinić u saopštenju dostavljenom medijima.

Takođe članovi Komisije, kako je naveo, su tražili da se bolnica „Meljine“ uzme u zakup od strane javnog zdravstvenog sistema radi obezbjeđivanja potrebnih bolničkih kapaciteta i poboljšanja kvaliteta zdravstvenih usluga.

-Što je i urađeno, kako su i potvrdili na današnjem konsultativnom saslušanju pred Odborom za zdravstvo, rad i socijalno staranje, predstavnici Ministarstva zdravlja, generalni direktor Direktorata za projekte (IPA), inovacije i zdravstveni turizam Luka Đukanović i direktor Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO) Vuk Kadić- dodao je on.

S obzirom da su i predstavnici Ministarstva zdravlja i ministar finansija Aleksandar Damjanović pojasnili da se radi o privremenom rješenju,Vučinić  podsjeća na sledeće.

-Da je Komisija usvajanjem zaključka pod rednim brojem tri uputila apel Višem sudu u Podgorici da razmotri pitanje da li i dalje stoje razlozi za postojanje privremene mjere obezbjeđenja Kri-S. br. 4/09 od 09. 09. 2019. godine, kao i to da su članovi Komisije u toku predmetne sjednice u više navrata uputili apel pravosudnim organima da sprovedu pravosudne postupke, kako bi se omogućilo da bolnica „Meljine“ bude opšta bolnica u punom kapacitetu, odnosno da građani Herceg Novog dobiju adekvatnu zdravstvenu zaštitu i uslugu- zaključio je Vučinić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. decembar 2023 02:39