Maksim Vučinić / - RADNIčKA PARTIJA
02/06/2023 u 10:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučinić: Radnici rudarsko-metalskog sektora ostaće bez egzistencije jer Milatović nije izvršio svoju nadležnost

Iako je ovakva situacija, kako kaže, nezabilježena u političkoj istoriji Crne Gore, moglo bi se naći rješenje da se posljedice jednog antiustavnog političkog djelovanja otklone makar za dio građana koji su direktne žrtve

Nakon svih nedaća koje su snašle radnike u Crnoj Gori za vrijeme vladavine bivšeg predsjednika Mila Đukanovića, novi predsjednik države nastavlja njegovu praksu, kazao je predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić.

Bivši predsjednik je za potrebe predizborne kampanje ukazom, navodno raspustio Skupštinu, i taj potez neke političke opcije su taj ustavno-pravni galimatijas dočekale sa oduševljenjem, dodao je Vučinić.

Iako je ovakva situacija, kako kaže, nezabilježena u političkoj istoriji Crne Gore, moglo bi se naći rješenje da se posljedice jednog antiustavnog političkog djelovanja otklone makar za dio građana koji su direktne žrtve.

- Radnici rudarsko-metalskog sektora za koje smo u Skupštini Crne Gore izglasali Zakon kako bi se usljed gašenja pogona olakšano penzionisanisali, ostaće bez egzistencije nakon što novoizabrani predsjednik nije izvršio svoju nadležnost. Praksa permanentnog straha ugroženosti fotelje se nastavlja - zaključio je Vučinić.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 17:29