radnici zeljezare ispred vlade / - SRDJAN BOLJEVIC
12/09/2022 u 08:41 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vujović: Ibrahimović da dozvoli EPCG da izađe sa sopstvenim akcijama na berzi

Ministar koji je zavrsio metalurški fakultet, nadamo se da ce pomoći fabrici koja se bavi metalurgijom i proizvodnjom čelika, kazao je Vujović

Radnici Željezare pozivaju ministra kapitalnih investicija gospodina Ervina Ibrahimovića da dozvoli EPCG da izađe sa sopstvenim akcijama na berzi. Nadamo se da je ministar dovoljno odgovoran prema sopstvenim građanima i da je kao što i sam kaze posvećen evropskim vrijednostima. Jer ono kako se ponasao turski vlasnik u Crnoj Gori u proteklih 10 godina sigurno nije ni slovo E od evropskih vrijednosti, kazao je predstavnik radnika Željezare Ivan Vujović.

Ministar koji je zavrsio metalurški fakultet, nadamo se da ce pomoći fabrici koja se bavi metalurgijom i proizvodnjom čelika. Takođe apelujemo na vladu na celu sa gosp. Abazovićem i EPCG na celu sa gosp. Đukanovićem da ce u sto skorijem roku zavrsiti pregovore sa turskim Tosjalijem, dodao je Vujović.

- Pregovori koji traju mjesec dana, a mi i dalje tapkamo u mjestu. Imamo osjećaj da se odje neko igra gluvih telefona. Ako je potrebno da se turski vlasnik pozove u CG ili da delegacija EPCG ode za Tursku, ali mislimo da je sastanak u 4 oka najdjelotvorniji. Zato završavajte ovaj posao sto prije, radnici i njihove porodice ne mogu vise da čekaju. Obećali ste radnicima, zato nemojte da ih iznevjerite - istakao je on.

Takođe pitamo gospođu Anu Vujošević, sta se dešava sa inspekcijom? Da li ima slobodnih inspektora? Vlasnik koji je lagerovao toliki kancerogeni otpad u centru grada Nikšića, nema nikakvih sankcija, naveo je Vujović.

- Od 1 januara ove godine kad je poceo da se primjenjuje program "Evropa sad" radnici koji nijesu bili angažovani nijesu dobijali zdravstveno osiguranje, a ljudi koji su radili, nijih 30-tak jesu. Da li je država davala taj novac Toščeliku? Da li je menadžment uzimao taj novac i svjesno potkradao i radnike i drzavu? Da li je to krivično djelo? Zasto je radnicima za vrijeme nedolaska na svoja radna mjesta redovno odbijano za topli obrok? I jos mnogo zašto, kako i kad? I na samom kraju jedno veliko zasto inspekcija ne radi svoj dio posla i jos vece zasto država dozvoljava da se turski investitor u kontinuitetu na ovaj način ophodi prema radnicima i prema državi? - zaključio je VUjović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 15:25