Ivan Vujović / - FOTO: DAN
19/01/2023 u 21:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vujović: Tražili smo ugovore na neodređeno

On je kazao da je na sastanku rečeno da će u ponedeljak biti uplaćena prva rata od 15 miliona eura, a druga 15. februara

Nakon sastanka sa predsjednikom Odbora direktora EPCG Militinom Đukanovićem  predstavnik radnika Željezare  Ivan Vujović je za naš portal rekao da su postignuti određeni dogovori. 

EPCG: Ovjeren kupoprodajni ugovor za imovinu Željezare



 - Danas je napokon potpisan ugovor izmežu "Toskjali holding" i EPCG, ugovor potpisan 30. decembra danas je ovjeren kod notara, tako da je sada jedan dio naše borbe završen- kazao je Vujović

On je kazao da je na sastanku rečeno da će u ponedeljak biti uplaćena prva rata od 15 miliona eura, a druga 15. februara. Osam dana nakon što bude uplaćena druga rata EPCG može da raspolaže sa imovinom Željezare.

- To će biti oko 23. februara, a nakon toga bi radnici trebalo da počnu da ulaze u novoosnovanu firmu "EPCG Željezara-Nikšić". Bitno je reći da je danas odabran bord direkora koji broji 5 članova, a sjutra bi trebalo da sev izabere predsjednik borda direktora, a izvršni direktor je izabran. Nadamo se da će brzo početi pregovori o našem statusu. Po nekim analizama, po biznis planu neće moći odmah da budu svi zaposleni, ali ono što smo mi tražili jeste da odmah kada se prvi radnici zaposle da svi dobijemo ugovore. To je naš doprinos i bez rješenja ne znam gdje je naša borba vodila. Oni nijesu se nijesu tom zahtjevu protivili. Naš stav je da svi dobiju stalna rješenja i iskreno se nadam da ćemo u narednim danima imati pregovore kako sa predstavncima EPCG tako i sa novog borda direktora, novim direktorom i novim izvršnim direktorom fabrike - kazao je Vujović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:13