radnici zeljezare ispred vlade / - SRDJAN BOLJEVIC
17/10/2022 u 09:09 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vujović: Turski vlasnik i njihovo privatno obezbeđenje isključuju vodu radnicima Željezare

Nadamo se da ce ovo biti jos veći podstrek i EPCG da sto prije završi ove pregovore sa turskim Tosjali Holdingom, jer ovo je jos jedan dokaz u kakvoj se situaciji nalaze radnici Željezare vise od 10 godina, poručio je Vujović

Želimo da obavijestimo crnogorsku javnost da u 21 vijeku u centru grada Niksića bahati turski vlasnik i njihovo privatno obezbeđenje isključuju vodu radnicima koji se bore za svoja radnička prava i tako žele da naprave ekološku katastrofu, kazao je predsjednik Sindikata radnika Željezare Željezare Ivan Vujović.

Neko ce reći da je to njihovo pravo, ali treba da se zna da u krugu fabrike ima jos privatnih preduzeća kojima je takođe isključena voda. Radnici treba da se zaraze i da bi se tako natjerali da napuste krov i borbu za svoja radna mjesta, naveo je Vujović.

- Sigurno da to nece uspjeti ni one (ne)kolege koji su prije neki dan na nas zvali policiju zato sto smo spriječili izvoz mašina poljske kompanije, jer smo imali sumnju da turski investitor tako zeli da izvozi rezervne djelove naših masina - istakao je.

Čisto radi javnosti kad smo se dogovorili sa Poljacima da mogu da izvoze samo da obavijeste radnike, te mašine su i dalje u krugu fabrike, jer im sad ne dozvoljava Tošcelik i privatno obezbeđenje da izađu. Ne optužujemo, samo pitamo zašto? Da nijesu mozda oni taj dan spriječeni u nekim svojim nelegalnim poslovima? Isto tako nas nece sprijeciti ni privatno obezbeđenje u našoj borbi ciji je posao da čuvaju ovu fabriku od spoljnih i unutrašnjih kradja, a ne da zatvaraju vodu po toaletima u upravnoj zgradi.  Iako je dio nas bio da se odmah ukljuci voda, preovladao je razum naših kolega koji su nas ubijedili da pustimo i da nastavimo našu borbu sa ili bez vode, naveo je.

I zato želimo da poručimo nećete vi nas pokolebati sa zatvaranjem vode, jer ste svi vi ovim činom jos vise učinili da mi budemo jači i istrajniji u ovoj nasoj borbi. A vi ste pokazali koliko ste mali i mizerni i zašto mi i vi nijesmo i ne možemo biti isti. Nadamo se da ce ovo biti jos veći podstrek i EPCG da sto prije završi ove pregovore sa turskim Tosjali Holdingom, jer ovo je jos jedan dokaz u kakvoj se situaciji nalaze radnici Željezare vise od 10 godina, poručio je Vujović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 06:58