/ Ивица Вукчевић, Права ЦГ
17/05/2021 u 11:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вукчевић: Бивши премијер и његови сарадници криви за пропаст Монтенегроерлајнза

Душко Марковић jе грађанима Црне Горе, али и Европској униjи износио нетачне податке о броjу путника МА и његовом утицаjу на туризам, тврди Вукчевић

Претходна влада систематски је уништавала Монтенегроерлајнз (МА). Национални авио-превозник jе у периоду од 2009. до 2020. године подиjелио преко налога више од 58.000 бесплатних авио-карата, чиjа вриjедност прелази наjмање пет милиона еура. Бесплатне карте, осим запослених у компаниjи, добиjали су и чланови њихових породица, али и поjедини jавни функционери и jавне личности блиске доскорашњоj власти, коjу jе предводила Демократска партиjа социjалиста (ДПС), казао је Ивица Вукчевић из Праве Црне Горе.

Истиче да је предсjедник претходне владе Душко Марковић утицао на пропаст Монтенегроерлајнза, злоупотребљаваjући своjу позициjу за омогућавање члановима своjе породице и другим функционерима из претходне власти да бесплатно лете авионима Монтенегроерлајнза.

– Његови син и ћерка, Предраг и Валентина Марковић, бесплатно су се возили авионима Монтенегроерлајнза. Поред њих, бесплатне авио-карте су користили функционери ДПС-а и чланови њихових породица међу коjима су: Ана Ђукановић, сестра Мила Ђукановића, њена ћерка Емина Коларевић и син Един Коларевић, бивши министар финансиjа Дарко Радуновић, Марко Гвозденовић, син Бранимира Гвозденовића, Милица Пеjановић Ђуришић и многи други – казао је Вукчевић.

Истиче да је такво брутално пљачкање националне авио-компаниjе од стране функционера ДПС-а и са њима повезаних лица довело до пропасти Монтенегроерлајнза. Помоћ коjу jе МА добиjао из државног буџета, очигледно, каже, ниjе трошена за развоj националне авио-компаније, већ за потребе функционера из бивше власти, коjи су са своjим платама могли да приуште наjскупље авио-карте, док већина грађана Црне Горе jедва саставља краj са краjем.

– Душко Марковић jе грађанима Црне Горе, али и Европској униjи износио нетачне податке о броjу путника МА и његовом утицаjу на туризам. Стваран броj превезених путника и њихов утицаj на приходе компаниjе и на туризам jе много мањи, због повратних авио-карата, коjе су за функционере ДПС-а и повезана лица у многим случаjевима биле бесплатне – истакао je Вукчевић.

Бивша власт jе оставила Монтенегроерлајнз са дуговима од 170 милиона еура под изговором наводног спасавања, а у ствари jе, тврди, све радила на штету ове компаниjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 14:23