/ FOTO ILUSTRACIJA
27/06/2022 u 11:46 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Za novi ciklus podrške razvoju startapova 200.000 eura

Prijave na Konkurs potrebno je dostaviti najkasnije do 20. septembra 2022. godine do 15.00 časova

Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja objavilo je Javni Konkurs za grantove za ranu fazu razvoja startapova ukupne vrijednosti 200.00 eura.

- Konkursom se sufinansiraju startap projekti koji će ponuditi digitalna rješenja u četiri prioritetna područja pametne specijalizacije (poljoprivreda i lanac vrijednosti ishrane; energija i održiva životna sredina; održivi i zdravstveni turizam i ICT), kao i za projekte kojima se podstiču socijalne inovacije u ovim oblastima. Iznos sredstava kojima će se podržati socijalne inovacije može biti najviše 20 odsto vrijednosti od ukupno dodijeljenih sredstava po ovom Konkursu. Iznos finansijske podrške po pojedinačnom projektu je od 6.000,00 do 20.000,00 eura i maksimnalno može iznositi do 80 odsto ukupne vrijednosti projekta, dok je trajanje predloženih projekata od 6 do 12 mjeseci- navode u saopštenju.

Prijave na Konkurs potrebno je dostaviti najkasnije do 20. septembra 2022. godine do 15.00 časova, a prijavljivanje se vrši isključivo online i to putem portala www.inovacije.gov.me.

- Kroz ovu finansijsku pomoć omogućavamo kontinuiranu podršku startapovima da, uprkos nastaloj situaciji sa COVID-om, razvijaju inovativna rješenja s visokim potencijalom rasta na tržištu ili inovativna rješenja koja doprinose rješavanju društvenih izazova u prioritetnim područjima S3. Cilj Konkursa je i unapređenje poslovanja u vidu jačanja njihovih kapaciteta, održivosti i konkurentnosti, a želimo i da doprinesemo povećanju broja startapova i njihovom kvalitetu poslovanja, kao i povezivanju crnogorskog ekosistema sa međunarodnim- navode iz Ministarstva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
05. avgust 2022 19:44