/ Foto: SRDJA BOLJEVIC
25/11/2022 u 13:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za održavanje javne željezničke infrastrukture tri miliona eura

Na taj način će se obezbijediti materijali i oprema kako bi se podigao stepen bezbjednosti i efikasnosti na željezničkoj infrastrukturi

Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici usvojila informaciju o problemima tekućeg održavanja javne željezničke infrastrukture i dala saglasnost za korišćenje novca tekuće budžetske rezerve, na način što će se preusmjeriti 3.941.200 eura na poziciju Uprave za željeznice.

To je saopštio državni sekretar za željezničku infrastrukturu i saobraćaj Miloš Rajović.

Na taj način će se obezbijediti materijali i oprema kako bi se podigao stepen bezbjednosti i efikasnosti na željezničkoj infrastrukturi.

- Direktorat za željeznički saobraćaj kontinuirano radi na rješavanju i drugih problema koji opterećuju funkcionisanje željezničkih privrednih društava. U uslovima kada određeni zahtjevi prema budžetu države treba da imaju i pozitivno mišljenje Agencije za zaštitu konkurencije, a da bi se privredna društava pripremila na adekvatan način, formirana je interresorna radna grupa koju će sačinjavati predstavnici Ministarstva kapitalnih investicija, Ministarstva finansija, Agencije za zaštitu konkurencije i sva četiri željeznička privredna društva, saopštio je Milan Banković, načelnik u Direkciji za željezničku infrastrukturu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 12:41