Gotov projekat za rekonstrukciju Saborne crkve Svetog Vasilija Ostroškog / - DEMOKRATE
30/05/2023 u 11:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za rekonstrukciju Saborne crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću 220.000 eura

Budući da je projekat gotov, odluku o prenosu sredstava koja su obezbijeđena na osnovu inicijative i amandmana na budžet poslanika Koprivice, Vlada će, na predlog ministra Kovača, finalizovati ove sedmice, navode Demokrate

Ministar pravde Marko Kovač, predsjednik skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, Momo Koprivica i predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković, usaglasili su da Vlada na prvoj narednoj sjednici prenese Eparhiji budimljansko-nikšićkoj sredstva od 220.000 eura za rekonstrukciju Saborne crkve Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

- Budući da je projekat gotov, odluku o prenosu sredstava koja su obezbijeđena na osnovu inicijative i amandmana na budžet poslanika Koprivice, Vlada će, na predlog ministra Kovača, finalizovati ove sedmice. Koprivica i Vuković pozdravili su doprinos ministra Kovača realizaciji ovog projekta - navode Demokrate u saopštenju.

Podsjećanja radi, kamen temeljac za gradnju Saborne crkve položio je knjaz Nikola 4. jula 1895. godine, status kulturnog dobra pod državnom zaštitom ima od 1957. godine, a poslednja obnova izvršena je pod pokroviteljstvom države 1989 godine. Saborna crkva je ne samo mjesto okupljanja i vršenja obreda pravoslavnih vjernika, već i jedan od najupečatljivijih znakova kulturnog raspoznavanja Nikšića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:59