Дјечији додатак, илустрација / - фото: Министарство финансија и социјалног старања
06/09/2021 u 13:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

За само четири дана приjављено 8.829 дjеце за дјечији додатак

Право на додатак има око 45.000 дjеце и остваруjе се у центру за социjални рад у општини пребивалишта породице

За само четири дана приjављено jе чак 8.829 дjеце за додатак, а већ jе припремљено 8.807 рjешења, саопштио jе државни секретар у Министарству финансиjа и социjалног старања (МФСС), Jанко Одовић.

Одовић jе нагласио да jе поступак приjављивања при краjу у мањим општинама.

– Приjава jе изузетно jедноставна, грађани се у центрима за социjални рад задржаваjу свега неколико минута, jер jе поступак аутоматизован кроз е-Социjални картон. Хвала колегама из центара на ефикасном раду, а УНДП Монтенегро на подршци – истакао jе Одовић.

Подношење захтjева за додатак за дjецу до шест година почело jе 1. септембра, наводи се у саопштењу Министарства финансија и социјалног старања.

Примjена права на дjечjи додатак почиње од 1. октобра, а први ће бити исплаћен средином новембра ове године.

Право на додатак има око 45.000 дjеце и остваруjе се у центру за социjални рад у општини пребивалишта породице.

У случаjу да родитељи дjетета не живе заjедно (разведени су или раздвоjени), подносилац захтjева jе родитељ коме jе диjете повjерено на старање, односно родитељ са коjим диjете живи, за шта jе потребно Центру за социjални рад доставити доказ.

Грађани се, у циљу смањења гужви и обезбjеђивања поштовања епидемиолошких мjера у центрима за социjални рад, могу информисати о распореду приjављивања за дjечjи додатак на wеб саjту Министарства финансиjа и социjалног старања на сљедећем линку : https://www.gov.me/clanak/raspored-podnosenja-zahtjeva-za-djecji-dodatak ili pozivom na besplatnu telefonsku liniju centara za socijalni rad 19977.

Према утврђеном распореду, потребно jе да родитељ или старатељ дође у Центар за социjални рад, приложи на увид личну карту и jединствене матичне броjеве (JМБ) чланова породице, закључено је у саопштењу Министарства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:44